Opinia Timisoarei

Biciclistii, INTERZISI de tot in CENTRUL ISTORIC al Timisoarei, la orice ora si pe orice anotimp. Ce restrictii noi au aparut in oras?

TIMISOARA. Inca un pumn in gura biciclistilor din Timisoara! Sau un „picior la spite”! Acestia nu mai au voie deloc sa pedaleze prin centrul orasului, la orice ora si in orice anotimp, nici macar pe pietonala Marasesti. Mai mult, se pregateste o interdictie identica pentru toate strazile pietonale din zona Cetate, aflate in prezent in santier in cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric.

CITESTE SI: Biciclistii cer ridicarea interdictiei de pedalare prin centrul Timisoarei. Nicolae Robu incepe sa se indoiasca de decizia luata? SEMNEAZA PETITIA!

Nu e vorba doar de biciclisti insa! Interdictia se refera la orice vehicul, exceptandu-i pe cei care se dau cu rolele, care, conform legii, sunt considerati pietoni.

Indicatoarele care spun „circulatia interzisa cu orice vehicule in ambele sensuri”, potrivit unui politist local care atentioneaza amatorii de plimbari pe biciclete, au fost montate deja in centrul orasului. Pe partea cu Modex au fost puse doua, altul pe langa Materna, pe pietonala inca doua si se monteaza si pe partea cu Catedrala.

Pana acum, biciclistii nu aveau voie sa pedaleze in Piata Victoriei si pe strada Alba Iulia intre orele 18:00 – 22:00, in plin sezon, iar de acum inainte vor trebui sa mearga pe langa vehicule, atat prin Piata Victoriei, cat si pe strada Alba Iulia si pe pietonala Marasesti. Odata cu inchiderea santierului din zona Cetate, vor avea interdictie la pedalare si pe cele 10 strazi incluse in proiect – Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso, dar si pe cele 4 aflate acum in curs de transformare: strada Janos Bolyai, Augustin Pacha, Dimitrie Cantemir si Victor Vlad Delamarina.

Cel putin asa spune primarul Nicolae Robu, care da asigurari ca interdictia este legala, desi nu a fost aprobata in Consiliul Local, pentru ca nu mai e nevoie de hotarare de consiliu local, ci aceasta decizie o poate lua Comisia de circulatie din cadrul Primariei Timisoara.

„Sunt semne de circulatie, pe Codul Rutier, care stabilesc ca Comisia de circulatie stabileste amplasarea semnelor si restrictiile de circulatie in orice zone. Niciun fel de vehicul nu va mai avea voie sa intre in centrul Timisoarei, scopul nu este sa dam amenzi. S-au intamplat foarte multe lucruri din cauza catorva, asta este, sufera si cei care au fost civilizati. Comisia de circulatie a zis ca nu poate restrictiona circulatia cu rolele, pentru ca ei nu sunt incadrati niciunde, ei raman implicit pietoni. E posibil sa punem semne speciale pentru ei”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

„Se vor pune si pe pietonala Marasesti din centrul Timisoarei. Tot ce inseamna pietonala trebuie sa fie pietonal. Daca undeva vor fi locuri potrivite de amenajare cu titlu de exceptie, se va face, dar regula e de interdictie. Analizam si vedem cu cele 10 strazi si cele 4. Vreau sa cream alternative, vreau sa cream o retea, amenajam in jurul stadionului o zona pentru cei cu vehicule”, a mai spus Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Amenda este, conform politisti locali care de cateva zile ii avertizeaza pe biciclistii ce traverseaza centrul, de 630 de lei. Daca este achitata in 48 de ore se plateste la jumatate.

Exit mobile version