Opinia Timisoarei

Biciclistii din Timisoara, invitati sa comenteze pe Facebook nesimtirea soferilor care blocheaza pistele de biciclete

TIMISOARA. Un tanar biciclist din Timisoara vrea sa le arate tuturor participantilor la trafic ca pistele de biciclete din oras sunt aproape impracticabile din cauza soferilor care isi lasa masinile pe trotuare.

Asa se face ca a creat o pagina pe reteaua de socializare Facebook, numita „Masini parcate neregulamentar in Timisoara”, unde posteaza fel de fel de fotografii cu soferi care nu au bun simt fie fata de biciclisti, fie fata de pietoni.

Desi pagina a fost creata recent, cele peste 50 de imagini infatiseaza cam tot atatea masini parcate aiurea fie pe pistele de biciclete, fie pe trecerile de pietoni, ingreunand astfel trecerea biciclistilor si a celor care se plimba pe jos prin Timisoara.

Pagina a fost facuta la doar cateva zile dupa ce opiniatimisoarei.ro a anuntat ca amatorii de miscare pe 2 roti din capitala Banatului nu au voie sa circule pe trotuarele fara piste sau prin parcurile cu… oameni.

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara au interzis pe trotuarele fara piste si prin parcurile cu… oameni. Amenzile sunt usturatoare!

Problema este si mai grava cu cat in Timisoara avem doar putin peste 70 de kilometri de piste de biciclete, in timp ce in Viena are 1.200 de kilometri.

CITESTE SI: Doar cateva piste pentru peste 13.000 de biciclisti in Timisoara. ‘Mica Viena’ are 70 km de piste, in timp ce adevarata Viena are 1.200

Exit mobile version