Opinia Timisoarei

Biciclisti straini, talhariti ca-n Evul Mediu de un grup de tigani! Le-au furat gentile de voiaj

Un grup format din 19 biciclisti din Canada, Anglia, Australia si Noua Zeelanda a fost atacat de mai multi tigani la intrarea in judetul Cluj, dinspre judetul Salaj.

Turistii straini se aflau intr-o excursie pe biciclete si au pornit de la Sankt Petersburg cu destinatia Istanbul. „Au legat drumul cu o sfoara si ne-au blocat. Din spate, mai multe persoane ne-au atacat si au inceput sa ne ia gentile de voiaj, pe care le aveam pe bicicleta. Voiau sa ne fure lucrurile. Unul dintre colegii nostri a fost lovit cu un bolovan in mana. Si-a ridicat mana stanga pentru a-si apara fata si i-a fost rupta mana„, a povestit Rick Price, unul dintre turisti, potrivit www.hotnews.ro.

„Sotia mea si cu mine mergeam pe bicicleta, cam la 70 de kilometri la nord de Cluj-Napoca. Am ajuns pe un drum drept si mai multi copii au legat drumul cu o bucata de sfoara. Cand am ajuns la ei au blocat drumul cam la un metru inaltime si ne-au oprit. Ne-au luat gentile pentru a lua lucrurile pe care le aveam. Eu mi-am aruncat bicicleta si i-am alungat. Sotia mea a apucat sa fuga, dar eu am fost incercuit de 10 dintre ei. Aveau bolovani si alte lucruri. Avem probleme sa ma urc pe bicicleta. M-am dus dupa ea si au inceput sa arunce dupa mine cu ce aveau. Am urcat pe bicicleta si m-am dus sa ii alung. Atunci o mama cu un copil in mana a apucat o lopata si m-a atacat. Unii dintre baieti au venit cu bucati de lemne si le-au aruncat dupa mine. Un baiat, de 10 sau 11 ani, aflat la doi metri de mine a aruncat cu o caramida. Mi-am ridicat mana sa ma apar si mi-am rupt mana„, a declarat un alt biciclist, Tony Knott.

Turistii au reusit sa fuga in cele din urma si sa cheme politia. „A venit un agent care s-a prezentat. Ne-a legitimat si a vorbit cu tiganii. Dupa cateva minute ne-au spus ca putem pleca„, a spus consternat Rick Price.

Canadianul cu bratul rupt a primit ingrijiri la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca. „Pagubele noastre materiale sunt minore, bratul meu este rupt, dar pata pe obrazul tarii dvs. este foarte mare. Acest lucru ar trebui sa va dea de gandit„, a spus Tony Knott.

Exit mobile version