Vaccinarea copiilor cu varsta intre 5 si 11 ani ar putea incepe in a doua jumatate a acestei luni. Risc extrem de scazut de miocardita

Campania de vaccinare a copiilor cu varsta mai mica de 12 ani va incepe abia in a doua jumatate a lunii ianuarie, odata ce vor ajunge in tara primele doze de ser.

CITESTE SI: S-a decis unde se vor vaccina la Timisoara copiii intre 5 si 11 ani. Ce probleme exista inainte de inceperea campaniei 

Autoritatile vor sa ii linisteasca pe parinti si transmit ca imunizarea celor mici este sigura, iar riscul aparitiei miocarditei este unul foarte scazut.

Riscul de miocardita la copiii cu varsta cuprinsa între 5 și 11 ani este extrem de scazut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardita au fost inregistrate la 8.7 milioane de doze administrate in SUA la aceasta categorie de varsta. La baieti, dupa doza 1 nu a fost inregistrat niciun caz, iar dupa doza 2 au fost inregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazala de miocardita in populatia nevaccinata fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane in interval de 7 zile„, transmit reprezentantii CNCAV.

Imunizarea copiilor se va face cu vaccinul companiei Pfizer, intervalul intre prima si a doua doza fiind de trei saptamani, insa cantitatea de ser este una mai mica.

La copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mica decat cea utilizata la persoanele cu varsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg)„, transmit reprezentantii CNCAV.

Platforma de programare a fost actualizata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si se vor putea efectua programari pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, dupa ce vaccinul va fi disponibil in Romania.

Prezentarea la vaccinare se poate face direct in centru, fara programare, sau cu programare prin platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ si Call Center – 021 414 44 25.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.