Ascunzatoarea din care 7 migranti sperau sa fie scosi abia in Franta. Surpriza la frontiera

TIMIS. Calatoria a sapte migranti spre vestul Europei a fost intrerupta de politistii de frontiera din Timis.

CITESTE SI: Cel mai mic numar de amenzi date de politisti in ultima luna celor care nu au respectat regulile de protectie anti COVID, la Timisoara 

Soferul unui tir care transporta in Franta paleti cu componente electronice a oprit in frontiera la Cenad pentru verificarea de rutina. Documentele prezentate de barbat erau in regula, insa politistii au decis sa treaca si la controlul amanuntit al autocamionului. Astfel, oamenii legii au dat peste cei 7 transfugi.

Migrantii au fost dusi la sediul sectorului pentru cercetari, iar in urma verificarilor s-a aflat ca venisera cu totii din Afganistan si au varste cuprinse intre 16 si 21 de ani. Toti sunt solicitanti de azil in tara noastra.

Soferul le-a spus politistilor ca nu stia ca are afgani in remorca si crede ca acestia s-au urcat in autovehicul in timpul in care a fost oprit intr-o parcare pentru a se odihni. Totul a fost in cele din urma confirmat de cei sapte ‘pasageri’.

Afganii sunt acum cercetati pentru tentativa de trecere frauduloasa frontierei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Marco Polo spune:

    Alo, tirurile nici nu pot trece prin vama Cenad. Este vorba de un simplu camion.
    Nu orice camion este un TIR!

    • Bosulica spune:

      Bosulică pe la Cenad pot trece autovehiculele pana in 7,5 t, inclusiv
      Tir poate sa fie si un microbuz…..Transport
      Internațional
      Rutier