Opinia Timisoarei

Benzinariile Gazprom si Lukoil, calcate de inspectorii de la Protectia Consumatorului, la Timisoara si in judet. Dezastrul gasit in magazinele rusesti din statiile de combustibili. Foto

TIMISOARA. Control fulger in benzinariile Lukoil si Gazprom, respectiv in magazinele din statiile de combustibili, facut de inspectorii de la Protectia Consumatorului. Actiunea face parte dintr-una mai ampla, declansata la nivel national.

CITESTE SI: Atac rusesc la 15 km de granita Romaniei cu Ucraina. Rachetele au tintit o baza militara aproape de Tulcea

In Timisoara si in judet, cei de la ANPC au gasit o multime de nereguli, de la produse expirate la vitrine frigorifice murdare.

Situatia cumplita pe care o traverseaza omenirea, la acest moment, ne face pe toti sa punem umarul la orice forma de stabilizare a pacii. In putinele zile trecute de la declansarea conflictului din tara vecina, am elaborat un plan, in vederea desfasurarii unor actiuni de control la operatorii economici care au o cat de mica legatura cu ceea ce traim acum.

Evaluam activitatea Gazprom, Lukoil si a magazinelor ce comercializeaza produse importate din Rusia.
Vom incheia acțiunea cand fiecare punct de lucru va fi asezat in ordine si va fi sanctionat acolo unde situatia o cere! Deja am constatat a avem de dus si noi un razboi cu abaterile de la normele legale si de bun simt!”, a transmis Horia Constantinescu, presedintele ANPC.

La nivelul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, in ultimele 2 zile, au fost verificate 6 benzinarii Lukoil si Gazprom, din Timisoara si judet.

Comisarii CJPC Timis au constat nereguli, in urma actiunilor de control si au aplicat amenzi contraventionale in cuantum de 29.500 lei.

Cele mai importante deficiente depistate de echipele de control au fost:
– comercializarea unor produse in afara datei durabilitatii minimale
– deficiențe de informare pe etichetele de produs sau ale raioanelor, referitor la elementele de
identificare-caracterizare ale marfurilor, la data durabilitatii minimale sau la pretul unitar
– vitrine frigorifice neigienizate si murdare, pline de praf, mizerie si insecte moarte„, au mai transmis reprezentantii Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Timis.

Exit mobile version