Opinia Timisoarei

Bataie de joc si haos in Prefectura Timis. Liliana Onet, reprezentantul Guvernului, habar n-are cati dintre subordonatii ei iau 30% in plus la salariu bonus de ‘COVID’, din birouri, in vreme ce medici, pompieri sau politisti din prima linie nu capata vreun leu

TIMISOARA. Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Cadre medicale, pompieri sau politisti, angajati ai DSP, aflati in prima linie a combaterii pandemiei de luni intregi, nu au primit bani in plus la salarii, in vreme ce salariati de prin birouri iau inca 30% din lefuri in starea de alerta, desi nu sunt expusi infectarii cu noul coronavirus.

Este si cazul unora dintre angajatii Prefecturii Timis care lucreaza in birourile din Palatul Administrativ si incaseaza aceste bonusuri pe perioada starii de alerta in baza unei Ordonante de Guvern 131/2020 care le rotunjeste bine veniturile, desi n-au fost supusi niciunui risc.

Prefectul de Timis Liliana Onet insa habar nu are cati dintre subordonatii ei incaseaza acesti bani de luni de zile.

Intrebata marti de Opinia Timisoarei cati dintre angajatii din cadrul Prefecturii Timis primesc bani in plus la salariu, Liliana Onet, reprezentantul (inca) al Guvernului in teritoriu, s-a balbait, apoi a spus ca nu stie de asa ceva si a cerut sa i se trimita o cerere scrisa pentru ca mai apoi sa se documenteze si sa ofere un raspuns.
24 de ore nu i-au fost suficiente reprezentantului Guvernului in teritoriu pentru a da un telefon la contabilitate ca sa i se poata comunica o cifra. Miercuri la pranz ne-a inchis telefonul in nas cand i-am solicitat informatia.

Conform unei Ordonante de Guvern, 131/2020, Art 5, „pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările și completările ulterioare, personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului„.

Politistii din IPJ Timis, care stau in strada si verifica documente in carantina de coronavirus ori fac razii si dau amenzi pentru nerespectarea regulilor impuse in pandemie nu primesc vreun bonus pentru asta, au confirmat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Politiei Judetului.

Angajatii Directiei de Sanatate Publica aflati si ei inca de la inceputurile pandemiei in triaje si anchete epidemiologice, intocmirea de statistici si verificari, nu au nici ei parte de bonusuri.

Nici pompierii n-au fost mai ‘norocosi’. Doar o parte dintre paramedicii de pe SMURD, respectiv doar aceia care intervin la cazuri de coronavirus confirmate, incaseaza un spor de salariu, ceea ce inseamna sub 10 la suta din personal, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro si reprezentantii ISU Timis.

De bani in plus la salarii beneficiaza doar o parte dintre cadrele medicale din spitalele care ingrijesc pacienti infectati cu coronavirus sau suport COVID, respectiv un segment dintre angajatii de la Serviciul de Ambulanta Timis aflati in teren.

Exit mobile version