Opinia Timisoarei

Bataie de joc la Timisoara! Finalizarea liniei de tramvai din Calea Sagului, inecata in hartii. Cand se muta statia de masurare a calitatii aerului?

TIMISOARA. Timisorenii vor trebui sa mai astepte pana sa poata circula cu tramvaiul pana la mall-ul din sudul orasului.

CITESTE SI: Gestul fabulos facut de niste banateni pentru un oltean, nu departe de Timisoara 

Statia de masurare a calitatii aerului, pe care o anunta primarul Nicolae Robu ca si mutata, se afla tot pe locul ei, si mai e nevoie de aprobari pentru transferul din calea liniilor de tramvai.

La inceputul lunii septembrie a anului trecut, primarul Nicolae Robu explica intreaga procedura care mai trebuie indeplinita pentru ca statia de masurare a calitatii aerului sa fie mutata, iar construirea liniei de tramvai sa fie finalizata pe cei cativa metri ramasi pana la conexiunea din intersectie.

Avizul de la Marele Stat Major s-a primit de mult si speram sa dam cat mai repede in folosinta acea linie de tramvai. Va fi mutata tot acolo, la 20 de metri. Asta inseamna ca mutam statia. Avizul il elibera Ministerul Mediului, avand acceptul de la Bruxelles, dar evident trebuie certificat de urbanism pentru noua locatie. Totul depinde de noi. Astea sunt procedurile acum. Sa se aprobe noua locatie, emiterea certificatului de urbanism, apoi certificat de constructie si autorizatie de constructie„, declara in septembrie 2016 primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Cat de tare seamana cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, cu Semmeringul din Austria! FOTO!

La o jumatate de an de la acel anunt, partea birocratica nu este rezolvata, statia se afla tot pe locul ei, iar municipalitatea a fost obligata sa trimita o completare de documentatie catre Agentia de Mediu pentru a primi aprobarea necesara.

Ni s-a cerut de la Agentia de Mediu o documentatie mai ampla care sa arate ca in zona se face nu numai o simpla prelungire a liniei de tramvai cu circa 300 de metri, ci ca se fac si alte interventii, racord la linia 7, se va reface drumul pana la frontiera municipiului, astfel incat sa se aduca imbunatatiri mediului. Noi lucram la documentatia asta, poate ca e si finalizata si transmisa catre Agentia de Mediu. Si daca Agentia vede ca exista preocupari serioase in zona pentru imbunatatirea mediului, nu numai o simpla linie de tramvai de 300 de metri, atunci vom primi aviz favorabil sa mutam statia. Agentia de Mediu din Timisoara se va adresa pozitiv in acest sens Ministerului Mediului. Noi o vom muta pe baza aprobarii pe care o vom primi de la Minister. Noi am prezentat mai multe variante de mutare, sunt acceptabile pentru ca sunt distante foarte mici fata de pozitia actuala, numai ca s-a dat aceasta conditie. Se aproba mutarea, numai ca in zona trebuie sa se faca interventii mai ample pentru imbunatatirea parametrilor de mediu„, a declarat edilul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Exit mobile version