Opinia Timisoarei

Bataie de joc la adresa timisorenilor ingenunchiati de alergie! Unde se afla Imparatia Ambroziei in Timisoara?

TIMISOARA. Le curge nasul intruna, au ochii rosii, inflamati, stranuta sau tusesc pana capata dureri in piept. Vorbim de timisorenii pentru care lunile iulie si august sunt un adevarat cosmar. Si asta doar din pricina blestematei plante numita ambrozie care creste in voie peste tot in Timisoara si in vecinatati.

Primarul se plange ca de vina sunt proprietarii care isi lasa pamanturile parloaga, insa ambrozia creste la fel de grasa si frumoasa si pe terenuri apartinand primariei Timisoara ori pe pamanturi apartinand altor institutii.

A fost nevoie ca un cetatean sa il traga de maneca pe Nicolae Robu, printr-o sesizare, ca sa afle si el ca o plantatie nesfarsita de ambrozie creste nestingherita pe o parcela a Regiei de Transport.

Am fost sesizat de un timisorean ca pe strada Ardealul, pe un teren care apartine RATT, se afla ambrozie. Am dat dispozitii celor de la RATT sa isi curete acel teren„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul recunoaste ca administratia nu e in stare sa rezolve aceasta problema.

Stim ca in Timisoara exista multe terenuri lasate de izbeliste, unde ambrozia se dezvolta bine, si stim ca cel putin 5% din populatia orasului sufera de alergie. Am declansat o campanie pentru asanarea zonelor. Din pacate acolo unde sunt terenuri private nu putem interveni. Dar sunt multe terenuri private unde degeaba dam noi amenzi ca proprietarii nu reactioneaza. Fac apel la proprietari sa isi intretina terenurile si cladirile„, spune Nicolae Robu.

Solutia salvatoare, crede primarul Timisoarei, o reprezinta… Codul Fiscal.

Am sustinut de atatia ani o taxa pe paragina. Acum e legiferata in noul Cod Fiscal – supraimpozitare cu pana la 500% a terenurilor lasate in paragina. Consiliul Local Timisoara va adopta cat se poate de prompt un regulamnt pentru a pune in practica acest nou cadru legal„, a precizat Nicolae Robu.

Exit mobile version