Opinia Timisoarei

Bataie de joc in Piata Operei din Timisoara! Traversarea centrului a fost complet blocata 2 ore de bodyguarzii ce ‘pazeau’ o prezentare de moda. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Programata sa inceapa la ora 19.00, o parada de  moda, ce se anunta cu mari pretentii, a debutat cu o intarziere de peste jumatate de ora. Timp de 2 ceasuri, bodyguarzii au blocat trecerea dintr-o parte in alta a centrului. Cu alte cuvinte, nu puteai ajunge de la Modex la Materna decat daca ocoleai aproape intreg centrul Timisoarei.


Un covor rosu destinat prezentarii unei colectii de moda semnata de Silvia Terziu a fost intins de pe treptele Operei si pana la fantana arteziana. Daca in timpul paradei era de inteles ca accesul dintr-o parte a centrului in cealalta sa nu fie permis, pentru ca trecatorii sa nu deranjeze manechinele, nu acelasi lucru se poate spune despre perioada de dinaintea si de dupa finalul acesteia. Si totusi, asa s-a intamplat, oamenii firmei de paza dand dovada de un exces de zel iesit din comun.

“Fete frumoase, rochii dragute, organizare zero barat!”, asa a caracterizat unul dintre privitori desfasurarea de forte din Piata Operei.  “Organizare ca in Romania!” l-a completat un altul.

Anuntata ca un eveniment iesit din tipare, o prezentare de moda in care “podiumul” avea sa fie cel mai lung pe care l-a vazut vreodata orasul,  parada a fost departe rau de asteptarile publicului, si asa deloc numeros. Catwalk-ul a fost, de fapt, un covor rosu zdravan muiat de ploaie, pe care manechinele l-au strabatut cu serioase eforturi din cauza baltilor si a denivelarilor.

Bietele fete au defilat mai bine de jumatate din traseu fara niciun spectator, tinand cont ca accesul in scuarul din spatele ceasului a fost interzis, iar la fanatana arteziana au fost admirate doar de oamenii de ordine care impiedicau trecatorii sa traverseze piata.

Daca trecatorii nu au avut acces nici macar in apropierea covorului, porumbeii şi canii vagabonzi au scapat  in mai multe randuri de vigilenta oamenilor de ordine.


Trecatori grabiti, femei cu copii mici, persoane in varsta, cu totii s-au vazut nevoiti sa ocoleasca jumatate de centru pentru a putea ajunge dintr-o parte in alta si nicio justificare pentru scurtatul drumului nu i-a induplecat pe strajeri.

Un incident penibil s-a petrecut imediat dupa finalul prezentarii de moda. Oamenii de ordine nu au sesizat ca manechinele nu mai defileaza, iar unul dintre ei a avut un dialog halucinant cu o batrana  sprijinita in baston, care dorea sa ajunga la farmacie. Femeia  a spus ca a fost intoarsa din drum de la fantana arteziana, tot de bodyguarzi, care nu i-au spus insa pe unde poate traversa piata. Nu a reusit nicicum sa-l induplece de paznic sa o lase sa treaca pe langa ceas. Ba mai mult, la insistentele ei, a fost amenintata ca va fi “pusa jos” .  Bolnava, cu dificultati serioase la deplasare, femeia a amenintat, cu lacrimi in ochi, ca va forta trecerea, pentru ca are neaparata nevoie de medicamente si nu se simte in stare sa mai dea un ocol centrului. Abia in momentul in care trecatorii au inceput si ei sa protesteze fata de atitudinea omului de ordine, acesta s-a indurat si i-a permis femeii sa treaca.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Reprezentantii Politiei Locale nu stiau despre vreo aprobare de blocare a centrului orasului, dar cum creatoarea de moda a tinut sa multumeasca Primariei pentru sprijinul deosebit acordat, devine limpede ca totul s-a desfasurat cu acordul autoritatilor locale. Vezi mai jos FOTO de la parada de moda!

FOTO: Virgil Simonescu

 

Exit mobile version