Opinia Timisoarei

Bataia de joc la adresa soferilor din Timisoara continua. Primarul, incapabil sa faca parcari, isi trimite oamenii sa dea amenzi cu nemiluita

TIMISOARA. Desi inainte de a fi ales primar promitea cate in luna si in stele, ca timisorenii nu vor mai avea probleme cu parcarea in centrul orasului, iata ca dupa 6 ani de cand este edil, Timisoara nu doar ca nu are ridicata vreo parcare in Cetate, dar a ramas si fara aproape 500 de locuri, dupa ce strazile din zona au devenit pietonale.

CITESTE SI: Incredibil cum isi fac planul de amenzi politistii de la Rutiera in Timisoara. Sofer ars la buzunare pentru ca nu a mers cu masina pe partea plina de gropi a unui drum 

Pentru soferii care au treaba in centrul orasului, cautarea unui loc de parcare e o adevarata provocare, soldata cu timp pierdut, benzina consumata si nervi intinsi la maxim.

Ordinele edilului trasate eternului director interimar al Politiei Locale Dorel Cojan sunt clare: politistii locali trebuie sa amendeze pe banda rulanta, chiar si pe soferii care mai gasesc cate un loc in zona fara sa incurce traficul rutier ori pietonii.

Soferii se revolta.

„Este masina pe trotuar, intr-adevar, dar este mai mult de un metru pana la cladire, pietonii au loc sa treaca, niciodata nu a fost vreo problema aici, ne ajutau mult locurile astea. Unde dracu sa mai punem masinile? Sa le luam in spate?”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre cei amendati care isi lasase masina pe Proclamatia de la Timisoara.

„Bine ca ne dau amenzi peste amenzi, dar parcari nu face nimeni. Cam toti cei care parcam aici platim abonamentele. Bine ca pe langa asta, acum platim si amenzi. La dvs pe opinia am citit ca primarul nu se-apuca de parcari ca nu le gata pana in 2021 si ne vad turistii cu molozul in mijlocul drumului. Bine ca la altii se construieste non stop si nu mai au grija asta. Asa suntem noi fuduli, cu gunoiul sub pres”, a spus un altul.

„Tovarasul primar si-a trimis localii la amendat. Atata stie. Cand nu-i convine ceva, trimite Politia Locala sa rezolve. N-ar fi mai bine, daca tot platim si impozite pe masini si abonamente de parcari la Primarie, sa si faca ceva? Sa puna mana sa faca parcari. Este o bataie de joc”, a spus nervos un alt sofer amendat.

Dupa ce timp de 6 ani, de cand a fost  ales primar al Timisoarei si pentru ca a promis in campanie parcari supraetajate in centru,  s-a plans ca nu are teren pe care sa ridice o parcare in buricul targului, acum, problema este alta. Nu se poate apuca de construit, pentru ca lucrarile nu ar fi finalizate pana in 2021, iar daca turistii ne-ar prinde cu lucrari, ne-am face de ras.

„Acest proiect este realizabil, dar nu ne putem permite sa sapam acum, inainte de anul 2021, pentru ca toata zona este impanzita de vestigii arheologice si am risca sa ne prinda anul 2021 cu centrul in santier, si de aceea am amanat implementarea acestui proiect”, spunea primarul in urma cu 2 saptamani.

CITESTE SI: Nicolae Robu: Nu vom avea parcari noi in centru, la Timisoara, pana in 2021, pentru ca nu mai avem timp sa le facem. Cine il contrazice 

Asta, desi, specialistii in domeniul constructiilor de parcari, care au realizat peste 150 de parcari toata Europa, dau asigurari ca un an ar fi suficient pentru ridicarea unei parcari cu mai multe etaje. Iar cea de la Openville, cu 6 niveluri, a fost facuta in doar cateva luni.

Exit mobile version