Opinia Timisoarei

Bataia de joc a Primariei Timisoara! Numai cine nu vrea nu are loc de parcare asigurat in centru?

TIMISOARA. Primaria Timisoara, care n-a fost in stare sa amenajeze macar o parcare decenta in tot centrul orasului, continua sa-si bata joc de soferi oferind cu generozitate locuri pentru tot felul de institutii pentru ca angajatii acestora sa-si parcheze MASINILE PRIVATE, nicidecum cele de serviciu.

In zona centrala tot apar indicatoare care marcheaza spatii rezervate pentru diferite institutii. Apoi, in cazul in care un timisorean obisnuit indrazneste sa-si lase autoturismul acolo, se trezeste cu abtibild in parbriz.

Asa se face ca in jurul Casei Casatoriilor, de exemplu, mai multe locuri de parcare sunt rezervate angajatilor pentru masinile lor, iar mai nou, pe straduta dintre Posta Mare si Banca Nationala, de azi au fost montate semne care arata ca acolo au dreptul sa parcheze angajatii BNR, evident insa tot masinile private ale angajatilor. Nicidecum cele de serviciu. In plus, atat la Casa Casatoriilor, cat si la BNR exista curti unde pot fi puse masinile de serviciu.

Asadar, timisoreanul de rand platitor de abonament este sfidat si lasat sa-si consume benzina cautand disperat un loc in care sa-si lase masina, in vreme ce altii le au rezervate.

Azi dimineata au rasarit indicatoarele astea cu BNR, uitati-va, sunt masini ale angajatilor, nu-s de la banca. N-au nicio inscriptie. Asta e bataie de joc. Ca doar au curtea langa. Nu le mai ajunge? N-ai unde sa iti lasi masina nicaieri. De jumatate de ora caut un loc in zona, am incercat pe toate strazile pana spre Michelangelo. Nu e posibil. In fiecare zi arunc benzina sa gasesc parcare. Primaria in atatia ani n-a fost in stare sa construiasca o parcare. Ne mint de ani de zile si nimic„, ne-a spus Mihai Velcea, un sofer care se chinuia sa gaseasca dimineata un loc de parcare.

„In fiecare zi avem aceleasi probleme cu parcatul masinilor. Peste tot sunt indicatoare cu ‘Rezervat’. Platim lunar abonamente de parcare, sa fim in legalitate, dar locuri de parcare nu avem  niciodata. Ne invartim ca prostii si cate o ora, in fiecare zi, ca sa reusit sa parcam. Cand au inchis toate strazile pietonale nu s-au gandit ca taie sute de locuri de parcare? N-ai construit nici macar o parcare in zona asta”, a spus Anca Achimescu, o alta soferita cu nervii intinsi.

Intrebat cum e posibil ca tot mai multe locuri de parcare sa fie rezervate pentru masinile angajatilor unor institutii in zona centrala a Timisoarei, primarul Nicolae Robu a sustinut ca nu stie ce se intampla.

Nu cunosc situatia concreta, stiu ca anumite instituii solicita locuri, nu pentru masinile personale, ci cu argumente solide, iar legea ne obliga sa facilitam stationarile de masini pentru anumite institutii. La BNR ni s-a spus mai demult ca le trebuie locuri pentru masinile care transporta bani. Nu stiu detaliile, stiu ca ar fi total gresit sa fie rezervate locuri pentru angajati, pentru ca e in contradicite cu filosofia sistemului Timpark. Am prezentat o situatie chiar cu numarul de locuri care erau practic rezervate si era inadmisibil si am zis sa nu mai rezervam locuri de parcare, cu exceptia acelor institutii la care legea ne obliga sa le rezervam.  Vom analiza situatia si va asigura ca, daca sunt acordate locuri nejustificat, se va reveni la decizia care a dus la aceasta situatie. Voi cere o analiza„, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Directorul BNR din Timisoara, Mircea Muntean a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca cele trei locuri de parcare retinute de institutia pe care o conduce sunt destinate celor care vin sa aduca bani la BNR, in special masinilor insotitoare.

BNR din Timisoara are in aria de acoperire mai multe judete. La noi vin bancile din partea de vest a tarii sa aduca bani, dar si trezoreriile din aceasta parte de tara. Curtea noastra este foarte mica pentru toate masinile care vin la noi, astfel ca a fost necesar sa retinem cele trei locuri. Nu sunt parcati acolo angajatii institutiei si pentru ca recent am retinut acele locuri, nici nu am chemat Politia Locala sa dea amenzi, deocamdata”, a declarat Mircea Muntean.

Exit mobile version