Opinia Timisoarei

BARFE: Vama Cenad a ajuns sub „lupa” ministrului Radu Stroe

Trimisi prin tara pentru a evalua si cantari cantitatea de „golanie” care exista in structurile de politie, inspectorii de la Ministerul Afacerilor Interne au dat o tura si prin Timis.

Daca in unitatile de politie de la orase si sate au descoperit se munceste de zor la prinderea infractorilor si solutionarea vrafurilor de dosarelor cu AN, nu acelasi lucru s-a descoperit si la frontiera, unde „desantul” mascatilor cu helicoptere din februarie 2011 nu pare sa fi lasat urme foarte adanci.

Practica „ciupelilor” a ramas aproape intacta, singura diferenta fiind linistea interioara a tandemurilor vamesi-politisti, care nu mai sunt provocati si monitorizati de catre agentii sub acoperire infiltrati in posturi cheie.

Surse bine conspirate in zona fasiei verzi ne-au dezvaluit ca o mica problema de sistem a fost descoperita la Vama Cenad, unde un sef de tura ar vrea sa-i indeparteze de la „ciolan” pe politistii din valul varstei a III-a. Inspectorul principal Ciprian Manoiu a facut obiectul unor reclamatii bagate sub nasul inspectorilor veniti de la Bucuresti, tanarul politist fiind acuzat de declansarea unui subit proces de epurare a colegilor mai in varsta prin metoda testelor succesive si a sanctiunilor haotice.

Spre exemplu, o sanctiune aplicata la sfarsitul lunii octombrie 2012 a fost „parafata” cu un numar de inregistrare din ianuarie 2013, in timp ce omologii maghiari se plang ca partea romana nu prea este reprezentata la intalnirile comune lunare. Oamenii de la MAI au pus reclamatiile in mapele de control si au atras atentia ca asemenea practici nu prea sunt pe placul ministrului Radu Stroe!

***
NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version