Opinia Timisoarei

BARFE: Lupta de casta! ‘Profa de la Drept’ a picat din nou examenul de intrare in avocatura la Baroul Timis

TIMISOARA. Ecourile rezultatelor dezastruoase de la examenul de intrare in profesia de avocat continua sa reverbereze pe holurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, mai cu seama ca printre candidatii care n-au reusit sa ia note de trecere in casta purtatorilor de roba se afla, paradoxal, chiar si… cadre universitare care predau Dreptul de la catedra.

In aceasta situatie delicata se afla si preparatorul doctorand Codruta Elena Mangu, autoarea unor carti de specialitate, printre care si “Riscul in principalele contracte civile potrivit noului Cod Civil”, care a ratat titlul de avocat stagiar cu o medie de infarct, respectiv 6,96, la doar patru sutimi de nivelul minim de cunoastere necesar accesului in profesie.

Uimirea studentilor care invata din cursurile Codrutei Mangu este cu atat mai mare, cu cat “profa” este la a doua tentativa de intrare in Baroul Timis, dupa cea din 2012, iar printre recomandarile sale extracurriculare se numara si calitatea de sora a prodecanului Facultatii de Drept Timisoara, lectorul universitar Florin Mangu.

Care sa fie cauzele acestui esec imprevizibil, in conditiile in care nu mai putin de 19 absolventi de Drept, care au fost studenti ai Codrutei Mangu, au dovedit ca au cunostinte suficiente pentru a fi admisi in tagma avocatilor?

Surse din randul Comisiei de corectare de la Timisoara ne-au dezvaluit ca prep. drd. Codruta Mangu nu este o sustinatoare infocata a Dreptului Penal, dedicandu-se mai mult cercetarilor in domeniul Dreptului Civil, iar aceasta raportare neuniforma la stiinta Dreptului si-a pus, inevitabil, amprenta asupra evolutiei din timpul examenului, cand subiectele la Drept Penal au fost tratate superficial, de doar 4,10!

Ne indoiam ca acest nou esec au descurajat-o pe “profa de la Drept” si o va determina sa se refugieze in tagma mediatorilor, cum se intampla de obicei, insa nu putem sa nu remarcam si partea pozitiva a acestui insucces: dupa ani si ani in care avocatura s-a aflat in randul meseriilor accesate pe baza de card, in sfarsit a venit vremea candidatilor care au “parte” doar daca au multa carte…

CITESTE SI: Dezastru la examenul de intrare in Baroul Timis! Doar 10 la suta dintre candidati au fost admisi

***

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version