Opinia Timisoarei

BARFE: Finantele nu se mai muta la Deva, Robu l-a adus la Timisoara pe… Iancu de Hunedoara!

TIMISOARA. Satul sa se lupte singur cu morile de vant, si-a adus ajutoare. Asta si-au spus angajatii primariei Timisoara.

Primarul Nicolae Robu a pus prima statuie ecvestra promisa pe unul dintre holurile Primariei, si nu in parcurile Timisoarei cum spusese initial. Cand au dat cu ochii de opera de arta, angajatii municipalitatii au fost convinsi ca pe cal se afla de fapt Don Quijote, adus sa-i dea o mana de ajutor primarului. N-au ghicit insa cine era cu adevarat personajul pana nu au citit inscriptia aflata pe soclu. Statuia il reprezinta, de fapt, pe Iancu de Hunedoara, mare comandant de osti si voievod al Transilvaniei care a dus lupte aprige cu turcii si a pierit in august 1456 langa Belgrad, rapus de ciuma.

Sa fie probabil un semn ca intr-adevar Finantele nu se mai muta la Hunedoara, primarul Robu luand decizia sa aduca… cumva Hunedoara la Timisoara. Cert este ca statuia a fost asezata pe holul primariei, la doi pasi de biroul primarului, de catre artistii de la Uniunea Artistilor Plastici, care nu sunt la prima expozitie in Primaria Timisoara.

***
NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version