Opinia Timisoarei

BARFE: Capetele caracatitei legumelor de primavara, retezate de Politia Pietelor din Timisoara intrata in razboi total cu „mafia ridichilor” din Dacia!

TIMISOARA. Infiintata pentru a da de lucru catorva politisti locali care, pana nu demult, se ocupau cu paza palmierilor din centrul orasului sau a parcarii din zona Unirii, proaspata Politia Pietelor a devenit, rapid, un intrument de lucru extrem de taios al administratiei locale.

In primul rand, s-a facut curatenie maxima in Piata Badea Cartan si Piata 700, unde vanzatorii de tigari fara timbru care aruncau ambalajele pe jos au fost sfatuiti, cu profesionalism, sa aiba un comportament aseptic si sa nu mai sfideze civilizatia strazii. Cat despre confiscarea marfurilor oferite pe sub mana, nici nu s-a pus problema, cata vreme acest tip de operatiune in forta intra in atributiile Politiei Nationale.

Ei bine, stupefactia agentilor de la Politia Pietelor a fost maxima in Piata Dacia, unde, un echipaj de teren aflat in plina supraveghere a perimetrului avut in consemn, a descoperit cum functioneaza caracatita legumelor de primavara!

Mai exact, agentii extrem de vigilenti au observat ca, la una dintre mesele de beton, un individ echipat in tinuta de producator agricol comercializa ridichi, insa – si aici e problema cu bataie lunga la buget! – sub eticheta cu “ridichi rosii” se vindeau, de fapt, ridichi negre…

Imediat au fost luate masuri de izolare a mesei, vanzatorul care era in pragul unui atac de apoplexie a fost anuntat ca este suspect de inselarea consumatorului si, in cele din urma, dupa completarea procesului verbal, a primit si sanctiunea: o amenda contraventionala in valoare de 200 de lei!

Dupa acest succes in combaterea mafiei pietelor, echipajul vigilent din Piata Dacia asteapta sa fie dat ca exemplu si propus la prima, intrucat a contribuit la instaurarea unui climat de corectitudine cromatica intr-una dintre cele mai insinuante piete din Timisoara…

***

NOTA: Articolele din categoria BARFE sunt considerate ca facand parte din genul publicistic pamflet si trebuie tratate ca atare!

Exit mobile version