Opinia Timisoarei

Barcute din hartie, reprezentand ‘Flota lui Traian Basescu’, au fost lansate pe Bega de tinerii USL, la Timisoara

TIMISOARA. Aproximativ 30 de tineri, membrii si simpatizanti ai USL Timis, au lansat, joi seara, pe Canalul Bega, aproximativ o mie de barcute colorate, din hartie, care reprezinta „Flota lui Traian Basescu”.

Tinerii au tinut sa ii spuna presedintelui suspendat „Bye, bye Basescu!” in timp ce au lansat la apa mai multe barcute colorate.

Presedintele PNL Timis, Liviu Cocean a tinut un discurs intrerupt in repetate randuri de lozinci precum „Jos Basescu”, „Pleaca din tara javra ordinara” si altele. In timpul discursului sau, barcutele au fost lansate la apa de cei aproximativ 30 de tineri prezenti.

Dupa ce aproape toate barcutele din hartie au fost lansate la apa, trei barci adevarate, ale caror vaslasi erau personaje reprezentandu-i pe Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Horia Roman Patapievici, si-au facut aparitia. In barca in care a vaslit „Vasile Blaga” se afla si un personaj care il interpreta pe Traian Basescu, imbracat in costum de marinar. In barci se aflau pachete pe care scria „blugi”, „cafea”, etc.

Cele trei barci aveau si cate un nume. De exemplu barca in care se afla personajele Traian Basescu si Vasile Blaga se numea „Basescu-Botu'”, cea in care vaslea personajul Mihai Razvan Ungureanu se numea „Arca lu’ Eba”, iar cea de-a treia barca purta numele de  „Nutisor-Pufisor”.

Evenimentul USL-istilor a fost animat de pe celalalt mal unde aproximativ zece persoane, majoritatea revolutionari, au strigat lozinci si au aplaudat.

Actiunea organizata de tinerii liberali a fost, de fapt, un copy/paste a unei actiuni similare organizate, in anul 2004 de catre PSD Timis care la vremea respectiva a lansat, tot pe Bega, mai multe barcute de culoare portocalie.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version