Opinia Timisoarei

Barbatul din Gorj care a murit la o zi dupa vaccinare primise ser AstraZeneca din lotul carantinat

Barbatul din Gorj, care a murit in 1 martie, la o zi de cand s-a vaccinat, a fost imunizat cu serul AstraZeneca din lotul ABV 2856 retras, joi seara, si din Romania.

CITESTE SI: Lot de vaccin de la AstraZeneca suspendat si in Romania. Mai multe tari din Europa au oprit imunizarea

Medicii legisti nu au stabilit insa o legatura intre administrarea vaccinului si cauza mortii, lucru mentionat si de medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Nu exista nicio legatura. A fost comunicat la acel moment tot ceea ce s-a intamplat in cazul persoanei din Gorj. Este o persoana care nu era in evidenta cu boli cronice, dat a reiesit ca avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ce s-a intamplat si a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic,extins, care a fost fatal.

Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc in Romania. Nu exista niciun indiciu care sa ateste vreo legatura de cauzalitate intre vaccinare si aparitia evenimentelor trombotice. Numarul evenimentelor trombotice este chiar mai redus decat in randul persoanelor care nu se vaccineaza”, a declarat Gheorghita, citat de Mediafax.ro.

Va reamintim, un barbat de 47 de ani din Gorj a murit a doua zi dupa ce a primit vaccinul AstraZeneca. Reprezentantii CNCAV au precizat, la acel moment, ca in urma triajului medical, nu au fost identificate probleme de sanatate, iar dupa administarea vaccinului, barbatul a ramas in spatiul de supraveghere timp de 15 minute, fata sa prezinte vreo problema.

Detalii AICI.

Exit mobile version