Opinia Timisoarei

Banda de hoti de masini de lux, capturata in Banat! Cum reuseau sa inmatriculeze autoturisme furate din Europa, la Timisoara?

TIMISOARA. Perchezitii ale procurorilor DIICOT, politistilor DGA si cei de la Crima Organizata din Timisoara in sase judete, intre care si Caras-Severin! Oamenii legii au descins la locuintele mai multor indivizi banuiti ca fac parte dintr-o retea de hoti de masini de lux.

CITESTE SI: Bani de la Guvernul Grindeanu pentru Spitalul de Copii din Timisoara. A fost alocata o prima transa de 7 milioane de lei! 

Potrivit anchetatorilor, gruparea se ocupa cu furtul de autoturisme scumpe din Italia in special, masini pe care le introduceau in Romania prin punctele de trecere frontiera din vestul tarii. La autoritatea vamala prezentau documente de transport sau comerciale falsificate.

Pentru a crea aparenta de legalitate, membrii gruparii achizitionau documente ale unor autovehicule accidentate, avand aceeasi marca si aproximativ aceleasi caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevazute in actele respective, dupa care se efectua inspectia RAR, iar autoturismele erau apoi introduse in circuitul civil, fiind inmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, in sensul ca autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale caror documente fusesera folosite de membrii grupului. Dupa inmatriculare, aceste autovehicule erau instrainate catre diferiti cumparatori de buna credinta care plateau pretul de piata real al autoturismelor respective„, sustin procurorii DIICOT.

Operatiunile hotilor de masini erau sprijinite de functionari, precizeaza oamenii legii.

CITESTE SI: Veste mult asteptata! O noua linie de transport intre Timisoara si o comuna vecina. Vezi traseul!

Din investigatiile derulate a rezultat ca membrii gruparii au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor functionari din cadrul RAR Timis, al caror rol era acela de oculta, cu ocazia verificarilor de specialitate efectuate in cadrul institutiei, datele tehnice care demonstrau faptul ca autovehiculele supuse verificarii erau in realitate furate. Cu ocazia cercetarilor au fost identificate mai multe autoturisme de lux (Volkwagen Touareg, BMW X6, Porsche Cayenne, BMW 635 Coupe, BMW X5, Mercedes ML) care au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor„, transmit anchetatorii.

Procurorii banuiesc ca membrii retelei s-au reorientat in ultima perioada si spre activitati de tranzactionare pe piata neagra a unor opere de arta, in special tablouri, existand suspiciunea ca acestia se afla in posesia unor tablouri de valoare, pentru care cauta cumparatori in Romania.

Mai multe persoane vor fi audiate la sediul DIICOT Timisoara pentru constituire de grup infractional organizat, furt, tainuire, uz de fals, inselaciune, abuz in serviciu, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenta, luare si dare de mita, spalare a banilor.

Exit mobile version