Opinia Timisoarei

Balbaiala pe noul ajutor pentru Colterm. Administratorul special al companiei anunta ca e nevoie de 50 de milioane, primarul cere alte 130. Anuntul prefectului de Timis

TIMISOARA. Amatorism cat incape in gestionarea situatiei dramatice de la Colterm.

CITESTE SI: Lovitura pentru administratia Fritz. Administratorul judiciar al Colterm a scos de la masa credala Primaria Timisoara. In loc sa incaseze, are de dat bani

Dupa ce a primit deja 70 de milioane de lei ajutor pentru incalzire de la Guvern, insa timisorenii bransati la Colterm continua sa stea in frig in case, iar scolile se inchid una dupa alta din cauza temperaturilor scazute din clase, administratia Fritz, care n-a gasit nicio solutie intr-un an si jumatate pentru termoficare, nu stie foarte clar de cati bani mai are nevoie pana la finalul acestei ierni.

Administratorul special al Colterm, USR-istul Cristian Amza, dadea asigurari saptamana trecuta ca avem nevoie de doar 50 de milioane de lei ajutor ca sa depasim sezonul rece la Timisoara. Inca de vineri, primarul Dominic Fritz a inaintat o cerere Prefecturii Timis prin care solicita insa alte 130 de milioane de lei sprijin de la Guvernul Romaniei.

Ca sa rotunjesc sumele, sa nu intram acum intr-un joc cu virgule, avem nevoie de aproximativ 50 de milioane de lei ca să putem trece iarna aceasta în condiții de confort termic în case și în instituții. Ce furnizăm acum e la nivel de avarie, nu este un confort, am fi ipocriți să spunem asta. Este frig, este rece, știm acest lucru, însă, de cealaltă parte, atât putem să furnizăm. Atât avem bani acum. Dacă autoritățile naționale, recte guvernul, ne confirmă un nou sprijin, așa cum au făcut și în decembrie, cu acea tranșă de 53,8 milioane, putem să trecem iarna asta fără nicio sincopă”, a declarat la TVR Timisoara in urma cu cateva zile Cristian Amza, seful USR Giroc, pus administrator special la Colterm de catre Administratia Fritz.

Cristian Amza spune ca cele 50 de milioane de lei vor fi indeajuns pana in primavara.

Pentru urmatoarele doua luni, februarie si martie, acesta este calculul care ne-ar putea ajuta sa trecem aceasta perioada. Sigur, pe langa incasarile noastre. As mai vrea sa fac o precizare, ca sa va faceti asa, o idee despre toate dimensiunile astea. Pe decembrie, factura de gaz, doar la gaz, a fost de peste 50 milioane. Toate incasarile Colterm in decembrie au fost de 61 de milioane si putin. Din care 10 milioane vin de la populatie, agenti economici. Restul de 50 de milioane au venit din partea primariei si a guvernului„, a adaugat Cristian Amza, administrator special al Colterm, care l-a sprijinit puternic pe Dominic Fritz in timpul campaniei electorale interne a USR Timis, inclusiv cu voturi stranse prin metoda Autobuzul.

Mai exact, in cererea sa adresata prefectului, Dominic Fritz a cerut 130.260.000 lei catre Guvernul Romaniei.

Am primit din partea primarului municipiului Timisoara, Dominic Fritz, o cerere de finantare de la Guvern, pentru Colterm, de aproximativ 130 milioane de lei. Am inaintat aceasta cerere catre Registratura, pentru a fi trimisa la Guvern„, a declarat prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu.

De altfel, noul reprezentant al executivului in teritoriu, Mihai Ritivoiu a convocat responsabilii de la Colterm la sedinta Colegiului Prefectural, pentru a afla exact care este situatia companiei de termoficare.

Primarul Dominic Fritz continua sa dea vina pe greaua mostenire si pe Guvern pentru situatia dezastruoasa de la Colterm, invocand datoriile facute de administratia Robu, respectiv pe liberalizarea preturilor la energie, operatiune care a fost insa aprobata de guvernul PNL-USR-UDMR.

Zeci de scoli si gradinite s-au inchis la Timisoara din cauza frigului din clase, iar timisorenii abonati la Colterm au ajuns la disperare dupa ce aproape doua saptamani temperaturile din locuinte depasesc cu greu 14-15 grade.

Exit mobile version