Opinia Timisoarei

Baie de sange in Egipt: 464 de morti si peste 3500 de raniti in violentele de miercuri

Dispersarea sangeroasa de catre armata si politie a manifestantilor pro-Morsi la Cairo si violentele care s-au propagat in toata tara au provocat, miercuri, moartea a 464 de persoane, dintre care 421 de civili, a anuntat Guvernul egiptean intr-un nou bilant, citat de AFP.

Un total de 3.572 de raniti au fost, de asemenea, inregistrati in toata tara, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii. Potrivit acestui bilant, aproximativ 200 de persoane au murit doar in pietele Rabaa al-Adawiya si Nahda din Cairo, care erau ocupate de aproximativ o luna si jumatate de sustinatorii presedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit si arestat de armata la 3 iulie.

Egiptul a inchis miercuri punctul de terece a frontierei cu Fasia Gaza pentru o durata nedeterminata, dupa violentele provocate de dispersarea sangeroasa a sustinatorilor presedintelui islamist demis Mohamed Morsi, potrivit unui oficial din domeniul securitatii, relateaza AFP.
Sute de muncitori palestinieni traverseaza in fiecare zi punctul de trecere de la Rafah, in Peninsula Sinai, in cele doua sensuri. Dupa interventia sangeroasa de miercuri a politiei si a armatei impotriva manifestantilor, la Cairo, si extinderea violentelor in intreaga tara, puterea instaurata de armata a decretat stare de urgenta si restrictii de circulatie intr-o mare parte a Egiptului.

Exit mobile version