Opinia Timisoarei

B. B. King a murit. S-a stins din viata o legenda a muzicii blues

Chitaristul si cantaretul american B. B. King, o legenda a muzicii blues, care a influentat o generatie intreaga de chitaristi rock, precum Eric Clapton si Stevie Ray Vaughan, a murit la varsta de 89 de ani.

B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 in anii ’80. Muzicianul a fost internat de urgenta in prima parte a lunii aprilie, intr-o clinica din Las Vegas, din cauza deshidratarii, o complicatie medicala generata de diabet.

In luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul sau de Facebook in care si-a asigurat fanii ca se simtea mai bine si ca primea ingrijiri medicale in domiciliul sau din Las Vegas.

In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago.

Nascut in Mississippi, muzicianul american, caruia i se mai spune „King of the Blues” („Regele blues-ului”), este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din toate timpurile si multi artisti de seama, precum Eric Clapton, spun ca s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa.

B. B. King si-a inceput cariera muzicala in 1947. In anii ’50, el sustinea, in medie, 275 de concerte pe an, iar in 1956 a sustinut 342 de concerte. In ultimii ani, cantaretul a continuat sa sutina, in medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 15 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind „Every Day I Have The Blues” si „The Thrill Is Gone”, interpretate de artist la chitara lui, Lucille, scrie Mediafax.

Exit mobile version