Opinia Timisoarei

Avram Iancu, temerarul din vestul tarii, a anuntat ca va participa la 6633 Artic Ultra

Bibliotecarul din Petrosani care a strabatut Canalul Manecii, Dunarea si Marea Neagra, inot, fara a purta costum de neopren, a anuntat ca va participa la maratonul 6633 Artic Ultra in cadrul caruia va infrunta temperaturi de minus 50 grade Celsius si va averga pe fluvii inghetate.

CITESTE SI: Politist ranit in misiune, in vestul tarii, incercand sa opreasca un adolescent care furase o masina 

Intr-o postare pe blogul personal, temerarul Avram Iancu a anuntat, luni seara, ca se va intoarce la 6633 Artic Ultra.

In aceasta iarna de vis ma voi intoarce la 6633 Artic Ultra si la temperaturi ce pot ajunge pana la -50 de grade C, voi alerga pe fluviile inghetate din nordul indepartat al Canadei, in Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar catre Oceanul Artic”, a scris Avram Iancu pe blog.

Pana la acest concurs, temerarul se va antrena si va alerga de la Petrosani si pana la Constanta.

Pana atunci voi alerga aproximativ 620km (cat e distanta concursului) de la Petrosani la Constanta! Din locul natal si pana la Marea noastra cea Neagra pe care am inotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind in mod pasnic vechiul Constantinopol. Voi trage dupa mine, in sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. imi autoimpun sa ajung la Constanta in limita celor 9 zile cat e limita la 6633. Voi dormi numai afara in sacul de dormit”, a scris Avram Iancu.

CITESTE SI: Anvelope de iarna noi vs. second-hand. Anvelopele la mana a doua ne pun viata in pericol? 

Sportivul a anuntat ca in data de 29 ianuarie va pleca din fata Primariei Petrosani spre celalalt capat al tarii, spre Constanta.

In 29 ianuarie, incepand cu ora 8 voi pleca din fata Primariei din Petrosani. imi voi lua la picior mai mult de jumatate din tara. Autostrazile sunt excelente dar parca, aidoma lumii virtuale, ne indeparteaza de lumea reala. Voi merge pe vechile drumuri dintre Pitesti si Bucuresti si apoi intre Bucuresti si Constanta, luand pulsul arterelor neexplorate, inca, si cunoscand compatrioti”, a mai scris Avram Iancu.

Avram Iancu a traversat inot Marea Neagra, vara trecuta, de la Sulina la Istanbul, in 60 de zile, el parcurgand 680 de kilometri, o distanţa mai mare decat cea pe care o estimase iniţial.

Avram Iancu, un bibliotecar in varsta de 42 de ani, din Petroşani, este prima persoana din lume care a inotat toata lungimea Dunarii (2.860 de kilometri) fara costum de protecţie, reuşind aceasta performanţa in 89 de zile.

De asemenea, el a traversat Canalul Manecii fara a purta costum de neopren.

Exit mobile version