Opinia Timisoarei

Aveti o gradina in fata blocului, pe care ati ingrijit-o si ati ingradit-o pe banii vostri? Luati-va gandul de la ea! Primaria Timisoara are alte planuri!

TIMISOARA. Vremea favorabila a facut ca lucratorii Primariei sa inceapa amenajarile in diferite puncte din oras si in spatiile dintre blocuri. In cazul in care timisorenii au ingradit anumite spatii in fata imobilelor, pe cont propriu, cel mai probabil acestea vor fi desfiintate.

Daca ti-ai facut gradina in fata blocului, si nu este proprietate privata, e foarte posibil sa te trezesti fara ea. Primaria vrea sa reamenajeze spatiile din cartiere dupa propriile idei. Prin urmare, daca gradina este imprejmuita cu gard, cel mai probabil acesta va disparea, conform noului concept al municipalitatii.

Mai avem cateodata discutii cu cetateni de buna credinta, oameni harnici, care s-au obisnuit sa faca diferite amenajari in jurul blocului. Noi vrem sa facem amenajari intr-un alt concept urbanistic. Nu ne plac gardurile, si unii s-au chinuit saracii sa faca imprejmuire cu cate un gard metalic in jur si noi desfiintam gardurile respective dupa ce facem amenajarile. Atunci ei sufera pentru ca au depus un efort. E foarte bine ce au facut ei pentru un anumit moment, dar nu se mai justifica asa ceva… Noi nu vrem sa mai promovam ce s-a facut alta data, sa dam oamenilor copaci sa-i planteze ei unde considera, sa le dam fire de gard viu sa planteze unde considera, vrem sa facem noi amenajarile asa cum este conceptul de amenajare„, a declarat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Edilul a admis ca sunt zone intre blocurile din oras care nu arata bine, insa a promis ca si acolo se va interveni.

Acum ducem o adevarat campanie de a schimba fata orasului acolo unde locuiesc cei mai multi cetateni ai Timisoarei. La bloc si intre blocuri vrem sa schimbam fata orasului… Eu imi doresc ca domeniul public sa fie amenajat frumos si dupa anumite norme, spatiile verzi sa aiba aspect, plantarile sa se faca cu stiinta de a planta, nu numai cu aplecarea spre a planta. Un cetatean care locuieste acolo are o anumita profesie, o anumita pricepere, dar nu are informatii ce-i dedesubt, ce planuri de viitor sunt in zona. Am intalnit situatii in care radacinile copacilor aproape ca au spart conducte de gaz, in care conductele de apa rece au fost strapunse. Asta se intampla pentru ca s-au facut plantari fara o proiectare a locului unde se sapa, dupa cum a considerat cineva ca ar arata bine„, a spus Nicolae Robu.

 

 

 

 

Exit mobile version