Opinia Timisoarei

Avertisment de la ministrul Sanatatii. Aproape 90% dintre infectarile din ultima luna cu COVID-19, inregistrate la romanii nevaccinati

Valul 4 al pandemiei de COVID-19, cel care se manifesta deja in vestul Europei, ar putea fi unul al nevaccinatilor.

CITESTE SI: Din nou, peste 100 de cazuri de infectare cu COVID, in ultimele ore, in Romania. Creste numarul imbolnavirilor si in Timis 

O spune ministru Sanatatii, Ioana Mihaila, bazandu-se pe date oferite de un raport al Institutului National de Sanatate Publica, care prezinta patru scenarii, in functie de rapiditatea cu care cresterea cazurilor se poate instala.

In scenariul cel mai pesimist ne putem aștepta la o crestere rapida a cazurilor, ajungand pana in 15 septembrie sa avem peste 1.500 de cazuri pe zi, scrie b1tv.ro.

Ministrul Sanatatii spune ca acest val 4 ar putea un unul al persoanelor nevaccinate.

Uitandu-ne pe ce s-a intamplat in ultimele patru saptamani in Romania, observam ca 87% din noile cazuri, chiar daca nu au fost atat de multe, sunt ale nevaccinatilor. 87% din cazurile de noi infectari au fost la persoane nevaccinate si 91% din decese au aparut la persoane nevaccinate, deci cred ca nu mai trebuie sa existe urma de indoiala ca vaccinatii vor fi protejati, nevaccinatii sunt inca expusi riscului”, a declarat Ioana Mihaila.

Mihaila a explicat ca lucrurile nu vor merge la fel ca in timpul valului 3, in sensul ca, desi ar putea exista un numar mare de infectari, daca persoanele care se infecteaza sunt vaccinate, ele vor face forme usoare sau foarte usoare de boala.

Exit mobile version