Opinia Timisoarei

Avem primul asfalt pe 24 de segmente pe Centura Sud Timisoara. Umbrarescu lucreaza cu peste 600 de oameni pe santier. Video

TIMISOARA. Trage tare. Vesti bune de pe santierul Centurii Sud Timisoara, unde antreprenorul a crescut ritmul, dar si numarul muncitorilor.

CITESTE SI: Iti faci check-in si urci in avion, fara sa mai stai la coada la controlul documentelor. Ultimele pregatiri pentru inaugurarea noului Terminal de Plecari Externe al Aeroportului Timisoara la intrarea in Schengen Aerian

Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu vrea sa se incadreze in termenul de finalizare fixat pentru luna iulie.
A suplimentat numarul oamenilor la 635 de traseul Variantei de Ocolire Sud. Saptamana trecuta, au fost mobilizate aproape 200 de utilaje, autobasculante si autoutilitare in santier, conform DRDP Timisoara. Continua sa se munceasca 24 de ore din 24 la partea de drum si cat permite lumina naturala la structuri.

Totodata, a fost turnat un prim strat de asfalt pe mai multe segmente pe Centura Sud.

Sunt 24 de secțiuni cu strat de baza din mixtura asfaltica pe intreg sectorul centurii Timisoara Sud, fiind zone ce variaza de la 100 metri la 1 kilometru„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtator de cuvant al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Zonele in care a fost aplicat deja stratul de asfalt de baza sunt: Freidorf (spre DN 59 Timisoara – Sag), Giroc – Chisoda, Moșnita Noua si Ghiroda.

In acest moment, Centura Sud a ajuns la aproape 70% realizare, iar muncitorii se concentreaza pe lucrarile de la poduri si pasaje.

Iata imagini filmate in weekend de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara, adica pana in iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

 

Exit mobile version