Opinia Timisoarei

Avem in jur de 1.000 de cazuri de COVID pe zi. Ce se va intampla in urmatoarele doua saptamani. Anuntul ministrului Sanatatii la Timisoara

TIMISOARA. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca sunt in jur de 1.000 de cazuri de COVID, in Romania, dar a subliniat ca in urma estimarilor, in una sau doua saptamani, numarul infectarilor va scadea, iar situatia va intra in normal.

CITESTE SI: Alexandru Rafila despre testarea antidrog in scoli, la Timisoara: Nu facem testare de dragul testarii, ci ca sa putem sa ajutam un copil

Rafila a precizat ca fiecare unitate sanitara ia masuri interne privind cazurile de COVID.

In momentul de fata, masurile sunt cele care se iau in mod obisnuit atunci cand discutam despre o boala transmisibila pe care respiratorie. Fiecare unitate sanitara ia masuri interne, sunt abilitati de lege sa ia masuri interne pentru a limita transmiterea in spital, gruparea pacientilor in functie de situatie”, a spus Rafila.

Ministrul Sanatatii este de parere ca in una sau doua saptamani situatia va reveni la normal.

In jur de 1.000 de cazuri pe zi avem in momentul de fata, dar nu discutam decat de o anumita aglomerare la nivelul unor spitale de boli infectioase, insa masurile care se iau si cand e vorba de gripa, de exemplu, sunt similare si pentru infectia cu noul coronavirus. Probabil ca vom mai avea una-doua saptamani de crestere si ulterior situatia va incepe sa intre in normal”, a precizat ministrul Sanatatii Alexandru Rafila.

La nivel national, a fost inregistrata o crestere a numarului de cazuri de imbolnavire cu noua tulpina de COVID, Eris, o subvarianta a Omicron.
80% dintre cazuri se dovedesc forme usoare si foarte putini pacienti ajung sa fie internati in sectiile de Terapie Intensiva.

Exit mobile version