Opinia Timisoarei

Avem documentatia, dar n-avem cale libera sa unim malurile canalului Bega cu un nou pod la Timisoara. Problema ivita la Podul Jiul

TIMISOARA. Va mai curge apa pe Bega pana cand un santier planuit de ani buni se va deschide la Timisoara. Vorbim de lucrarile de construirea podului Jiul, pentru care, in sfarsit, a fost predata toata documentatia.

CITESTE SI: Obligatia impusa tuturor restaurantelor si cafenelelor din Timisoara de catre primarie. Daca nu se conformeaza, nu mai primesc aviz de functionare 

Insa, pentru a putea lansa licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de lucrari, reprezentantii primariei mai au un hop de trecut, deloc usor: in calea podului stau cateva constructii private, ale unei baze sportive dezafectate, pe care acum Primaria ar trebui sa le cumpere de la proprietari, intrucat acestia nu au vrut sub nicio forma sa ajunga la o intelegere.

„Vrem sa construim noi poduri peste Bega, unul dintre cele noi este podul Jiul, celalalt ILSA. La podul Jiul avem tot ce ne trebuie pentru a da drumul la licitatia pentru executie, am primit proiectul, ne mai lipseste aceasta reglementare a terenului, pe malul stang, este acea baza sportiva cu cateva constructii. Podul trebui sa treaca exact peste o parte afectata de constructii. Terenul este al nostru, dar constructiile sunt ale unui proprietar privat, care are drepturi asupra terenurilor cata vreme sunt constructiile.

Am convenit sa incercam sa rezolvam amiabil problema si solutia este sa cumparam. Constructie inseamna acel bazin nefolosit, stratul de bitum ramas in paragina, care candva era o suprafata de joc. Noi trebuie sa cumparam. E o suprafata mica acolo, dar daca nu rezolvam problema, nu putem sa trecem la executie. Este ceasul al 12 lea si trebuie sa mergem pe varianta aceasta”, a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit planului intocmit pentru viitorul Pod Jiul, acesta va avea 4 benzi de circulatie si trotuare. Podul urmeaza sa fie o prelungire a strazii Jiul ce vine de la pasajul de cale ferata, dinspre Circumvalatiunii, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Noul pod ar trebui sa coeste aproximativ 5 milioane de euro.

Exit mobile version