Opinia Timisoarei

Avem aproape 20 de scoli si gradinite din Timisoara trecute in online, in mai putin de o saptamana, din cauza frigului din salile de clasa. Administratia Fritz, in continuare fara solutii pentru Colterm, cere bani de la Guvern

TIMISOARA. Una dupa alta, scolile si gradinitele din Timisoara pun lacatul de usa si isi trimit elevii acasa, din cauza conditiilor teribile din salile de clasa, in care se inregistreaza temperaturi de cel mult 10-15 grade Celsius.

CITESTE SI: Contract de consultanta de 100.000 de lei pentru eficienta energetica semnat de administratia Fritz cu firma condusa de un om de afaceri ce s-a aflat pe lista de propuneri de ministri in Guvernul Ciolos 

Daca pana miercuri erau 11 unitati de invatamant care solicitasera mutarea cursurile in online din cauza frigului din clase, in doar o zi, alte 7 scoli si gradinite au luat decizia in Consiliile de Administratie. Nu mai vor sa tina ore cu predare fata in fata pentru a nu risca imbolnavirea copiilor si a cadrelor didactice.

Este vorba despre doua licee – Vlad Tepes si Bela Bartok, doua scoli gimnaziale – 16 si 18, dar si mai multe gradinite – PP44 (structura a Liceul Teoretic William Shakespeare), PP29 (structura a Scolii Gimnaziale 2) si Franz Lukas (structura a Liceului Nikolaus Lenau).

Iata mai jos lista completa a unitatilor de invatamant din Timisoara in care nu se poate invata din cauza frigului!

1. Liceul de Arte,
2. Colegiul Henri Coanda,
3. Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu si liceu),
4. Liceul Auto,
5. Liceul Alimentar,
6. Liceul Tehnologic Azur,
7. Gradinita PP33,
8. Gradinita PP14,
9. Liceul Sportiv Banatul
10. Liceul Economic F. S. Nitti,
11. Liceul Pedagogic Carmen Sylva,
12. Liceul Vlad Tepes,
13. Liceul Bela Bartok,
14. Scoala Gimnaziala 16,
15. Scoala Gimnaziala 18,
16. Gradinita PP44 (structura a Liceul Teoretic William Shakespeare),
17. Gradinita PP29 (structura a Scolii Gimnaziale 2)
18. Gradinita Franz Lukas (structura a Liceului Nikolaus Lenau).

Este de asteptat ca in cursul zilei de vineri si alte unitati de invatamant din Timisoara sa prezinte Inspectoratului Scolar hotararile de trecere a cursurilor in online, din cauza temperaturilor scazute din cladiri.

In acest moment, peste 10.000 de elevi din Timisoara si din judet fac scoala online, fie din pricina infectarilor cu coronavirus, fie din cauza frigului din clase.

Administratia Fritz nu are nicio solutie pentru incalzirea scolilor, spitalelor sau simplilor timisoreni abonati la Colterm si a solicitat din nou ajutorul guvernului.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, din nou cu mana intinsa la Guvernul Romaniei. Cere alti bani pentru termoficare, dupa ce mai multe scoli au anuntat ca intra in online, din cauza frigului din clase

Exit mobile version