Opinia Timisoarei

Avanseaza lucrarile pe bulevardul Cetatii din Timisoara. Ultimele imagini de pe santierul ce trebuie inchis anul acesta. Video

TIMISOARA. Se lucreaza la caroabil, trotuare si parcari, dar si la insamantarea cu iarba a bulevardului Cetatii din Timisoara, cel mai avansat dintre cele majore deschise in oras si care trebuie incheiat, conform contractului, pana la sfarsitul anului.

CITESTE SI: A fost finalizat proiectul tehnic pentru reabilitarea Castelului Huniade din Timisoara, urmeaza licitatia pentru executie. Va fi un proiect pilot cu un singur constructor si trei surse de finantare 

Potrivit reprezentantilor primariei, lucrarea a ajuns la un procent executat de aproape 80%.

„In prezent se executa lucrari la carosabil, unde s-a turnat stratul de anrobat, intre strazile Crisan si Samoil Sagovici, iar in 5 dintre intersectii si pe banda de incadrare cu Calea Torontalului s-a turnat anrobat si stratul de binder. S-au montat borduri intre strazile Closca si Sagovici si intre Crisan si Cernaianu„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Ruben Latcau.

De asemenea, s-a turnat un strat de piatra sparta in zonele in care vor fi amenajate parcari si s-a montat bordura trotuarelor intre strazile Crisan si Samoil Sagovici. Pe calea de rulare a tramvaiului s-a asteptul pamant fertil, care urmeaza sa fie insamantat cu gazon, pe tronsonul cuprins intre strazile Flondor si Martir Cernaianu.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

 

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuia sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

Exit mobile version