Opinia Timisoarei

Autostrada Timisoara- Arad, la un pas de deschidere pentru circulatie. Vezi FOTO si VIDEO cu stadiul lucrarilor!

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana cand soferii vor putea circula in voie pe noua autostrada ce leaga Timisoara de Arad. Constructorii au turnat luni strat de uzura pe ultimii metri de sosea si traseaza marcajele.

Cele 11 poduri si pasaje ale Autostrazii Timisoara – Arad sunt finalizate, iar constructorii au turnat luni strat de uzura pe ultimii metrii de sosea. In acest moment, autostrada este finalizata in procent de 98%.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timis spun ca autostrada nu va fi finalizata in aceste zile, ci doar se va deschide spre circulatie. Inaugurarea acestui tronson de drum va avea loc abia in primavara.

Nu vorbim de o inaugurare a autostrazii, e vorba doar despre deschiderea circulatiei pe acest tronson, Timisoara – Arad. Acest lucru inseamna ca Autostrada nu va fi dotata, inca, cu statii de alimentare sau grupuri sanitare. Lucrarile pe care le presupun aceste obiective vor fi finalizate in    in primavara anului 2012. Tot atunci vor fi date in folosinta toate intrarile si iesirile de pe acest tronson. Deocamdata vor fi deschise traficului rutier, langa Timisoara, nodul de la Giarmata, iar in Arad, un alt punct de acces pe autostrada„, a declarat Cosmin Tanta, purtatorul de cuvant al DRDP Timis.

Asadar, potrivit purtatorului de cuvant al DRDP Timis, in judetul Timis va fi deschis punctul ce face legatura cu DJ 691 langa Giarmata, iar la Arad nodul IC4 ce face legatura cu DN69 Arad – Timisoara.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri tin sa precizeze ca firmele care s-au ocupat de constructia acestui tronson nu au facut niciun fel de rabat de la calitate, astfel ca au folosit utilaje speciale cu ajutorul carora au incalzit asfaltul pe care urma sa se toarne stratul de uzura.

Acest utilaj merge cu 80-100 de metri in fata celui care asterne asfaltul si incalzeste stratul suport, pana la 60-70 grade Celsius, astfel ca in momentul in care se asterne stratul de uzura, carosabilul are o temperatura de peste 30 de grade Celsius. Acest fapt, combinat cu cealalta masura pe care am luat-o in privinta calitatii si anume aditivarea bitumului cu un aditiv special, folosit mai ales in tarile nordice, permite asternerea de asfalt si in conditii de temperaturi scazute sub 10 grade Celsius„, a declarat Mircea Melut, director de productie al FCC Costruzioni.

Potrivit celor de la Directia de Drumuri, cel mai probabil, deschiderea circulatiei pe acest tronson de autostrada va avea loc in data de 15 decembrie 2011.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version