Opinia Timisoarei

Austria ramane ferma pe pozitie. Gerhard Karner: ‘Astazi voi vota contra extinderii Schengen cu Romania si Bulgaria’

Ministrul de Interne austriac Gerhard Karner a declarat joi dimineață, inaintea Consiliului JAI, că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen.

CITESTE SI: La ce putem spera dupa 11 ani de asteptare? Aderarea Romaniei la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI 

Oficialul austriac a stat de vorba doar cu reprezentantii mass-media din tara sa, ignorandu-i complet pe reprezentantii tarii noastre si pe ai Bulgariei, scrie digi24.ro.

Am vorbit mai devreme cu colegii romani. Cred că Austria isi pune in joc reputatia buna pe care o are in Europa de Est. Astazi voi vota contra extinderii Schengen cu Romania si Bulgaria. Este o greseala ca un sistem care in multe locuri nu functioneaza sa fie extins. Anul acesta, in Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre acestia, 75.000 nu erau inregistrati. Este o dovada ca sistemul nu functioneaza”, a declarat Gerhard Karner, pentru presa austriacă, inaintea sedintei JAI.

Declaratia acestuia a fost facuta cu doar cateva minute inainte de inceperea Consiliului JAI, unde ministrii de interne ai statelor membre vor discuta despre extindere Spatiului Schengen cu Croatia, Romania si Bulgaria.

Croația are sanse mari sa fie admisa in Schengen, fiind sustinuta de toate statele, in timp ce împotriva Romaniei voteaza Austria, iar împotriva Bulgariei, s-au pronunțat Austria si Olanda.

Exit mobile version