Opinia Timisoarei

Austria intra in lockdown total de COVID timp de 10 zile. Vrea sa introduca vaccinarea obligatorie pentru toata populatia

Austria va intra in lockdown complet timp de 10 zile, cu posibilitate de prelungire pentru inca zece zile.

Anuntul a fost facut de cancelarul Alexander Schallenberg, iar masurile ii vizeaza pe toti cetatenii, inclusiv pe cei vaccinati, deoarece aproximativ doua milioane de persoane nevaccinate se aflau deja in carantina stricta, de la inceputul acestei saptamani. Astfel, cetatenii pot iesi din case doar pentru anumite activitati, ce urmeaza sa fie detaliate. De asemenea, cancelarul a cerut ca scolile sa ramana deschise.

Odata cu aceste masuri, Austria devine astfel prima tara din vestul Europei care a reimpus restrictii anti-epidemice stricte in aceasta toamna, pentru a face fata unui nou val de infectari. Numarul cazurilor a continuat sa creasca pe parcursul intregii saptamani, chiar si dupa ce guvernul a introdus carantina pentru persoanele nevaccinate.
Potrivit OMS, Austria a inregistrat 15.000 de cazuri Covid in ultimele 24 de ore. Incidenta din ultimele sapte zile a trecut de 10 la mia de locuitori.

In plus, vaccinarea anti-Covid ar deveni obligatorie incepand din luna februarie a anului viitor, o premiera in UE.

In legatura cu aceasta hotarare, cancelarul a declarat ca “trebuie sa privim realitatea in ochi. Incitati de oponentii radicali anti-vaccinare si de stiri false slabe, prea putini au fost vaccinati, iar acesta este un atac la adresa sistemului nostru de sanatate”. Executivul austriac urmeaza sa detalieze cum vor fi sanctionati cei care refuza vaccinarea.

Austria se confrunta in prezent cu un al patrulea val sever al pandemiei, iar cancelarul a argumentat deciziile anuntate astazi ca fiind “o modalitate de a evita un eventual val cinci”. Aproximativ doua treimi din populatia tarii este vaccinata cu schema completa, dar rata de imunizare este printre cele mai scazute din Europa de Vest.

Detalii AICI.

FOTO: dw.com

Exit mobile version