Opinia Timisoarei

Aurora pe cer, la Timisoara. Borealis, un nou proiect inedit organizat in cadrul programului BEGA!

TIMISOARA. Se lumineaza cerul, la Timisoara, la inceput de toamna. Aurora Boreala si Aurora Astrala vor aduce pe cerul orasului luminile Nordului si Sudului, in cadrul unui nou proiect creat de PLAI si comunitatea creativa a orasului, pentru a activa malurile raului Bega si pentru a implica locuitorii orasului in activitati artistice.

Dezvoltand pana acum proiecte precum spectacolul LUMEN în 2018, The Lightning Project si Happy Wall in 2019, BEGA! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreala) si Luminile Sudului (Aurora Australa) pe cerul orasului cu ajutorul artistului elvetian Dan Acher.

O instalatie creata cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, masinilor de fum si a unui sistem de sonorizare ambientala va schimba cerul deasupra orasului in perioada 1-3 Octombrie 2020.

Proiectul va fi prezentat in premiera in zona Uzinei de Apa, urmand ca in zilele urmatoare sa acopere o parte a zonei centrale.

Initial integrat in programul BEGA! pentru anul 2021, BOREALIS a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce tin de restrictiile aflate in vigoare.

Desfasurat pe o suprafata extinsa, publicul poate participa fara a fi limitat la o zona specifica de participare.

In toate lucrarile sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher, utilizeaza orasul ca pe un loc de joaca pentru a crea sentimentul de apartenenta si comunitate, fiind aliniat la aceleasi valori care au dus la crearea programului BEGA!

Aurorele Polare au creat fascinatie mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timisoara, la mii de kilometri departare de locul lor de origine transmite insasi esenta statiei a carui program principal este BEGA!, “Lumina peste granite”.

Proiectul este realizat in parteneriat cu Primariei Municipiului Timisoara si Consiliului Local.

Exit mobile version