Opinia Timisoarei

Aura Danielescu e noul inspector scolar general adjunct in Timis. Ministerul Educatiei a creat special pentru ea inca un post in conducerea ISJ

TIMISOARA. Daca in ultimii doi ani, inspectorii scolari generali se plangeau mereu de lipsa de personal si de faptul ca nu mai este niciun loc liber in organigrama ISJ Timis, iata ca Ministerul Educatiei a mai gasit loc pentru o noua persoana in conducerea institutiei.

De la mijlocul lunii octombrie, Inspectoratul Scolar Timis are 3 inspectori scolari generali adjuncti in loc de 2, cum a avut in ultimii ani.

Anuntata abia astazi, Aura Danielescu este al treilea inspector general adjunct din Timis. „Speram sa fim eficienti. Crearea acestui post inseamna o repartitie mai buna a sarcinilor fiecarui inspector general adjunct si o eficientizare a activitatilor din cadrul ISJ”, a precizat Francisc Halasz, unul din cei trei inspectori generali adjuncti.

Potrivit acestuia, numirea Aurei Danielescu intr-o functie de conducere a invatamantului timisean a fost facuta de Ministerul Educatiei, la solicitarea ISJ.

Intrebat fiind cum s-a facut alegerea pentru aceasta  functie a Aurei Danielescu din randul celor 7.000 de cadre didactice din Timis, adjunctul Francisc Halasz a spus ca „Inspectoratul Scolar a trimis o solicitare la Ministerul Educatiei, iar acolo s-a facut numirea, printr-un ordin de ministru”.

O sa ma ocup de sase domenii in cadrul Inspectoratul Scolar: managementul resurselor umane, invatamantul privat, invatamantul special, educatia permanenta, planul retelei scolare si proiecte”, a precizat Aura Danielescu. [CODUL SAPTAMANII 5-11 NOIEMBRIE: 402]

Aceasta a fost directoarea Scolii din Masloc din 1999 pana in prezent. Aura Danielescu a intrat in sistemul de invatamant in 1994, specialitatea ei fiind profesor invatamant special. Pe langa functia de director, ea a fost si profesor itinerant, ajutand elevii sa se integreze in colectiv.

Sper ca numirea mea in aceasta functie sa fie vizibila cat mai curand prin rezultate si multa munca. Am sase domenii importante de care sunt raspunzatoare si doresc sa rezolv cat maulte din problemele care apar”, a spus Aura Danielescu.

Al treilea inspector general adjunct in Timis este Aurelian Sima, cel care are in raspundere sectorul inspectiei scolare. Inspector general in cadrul ISJ Timis este Cornel Petroman.

Exit mobile version