Opinia Timisoarei

Au pornit amenzile pentru soferii care trec pe rosu sau depasesc viteza si sunt filmati la Timisoara. Protocolul intre Primarie si Politie a fost semnat Unde sunt radarele si camerele video

TIMISOARA. Momentul asteptat cu sufletul la gura de soferii din Timisoara a sosit. De luni imaginile de la centrul de monitorizare a Sistemului de Trafic Management al Primariei au inceput sa fie trimise catre politie, iar miercuri s-a semnat protocolul dintre institutii. Cu alte cuvinte, pornesc amenzile.

CITESTE SI: Poate veni o zi in care sa ajungi chiar tu pe un pat de spital, in suferinta. Este mare nevoie de sange la Timisoara, iar oamenii sunt chemati sa doneze. Hai si tu! 

Documentul a fost iscalit in cursul aceste zile de catre primarul Nicolae Robu, de seful Inspectoratului Judetean de Politie cms sef Alin Petecel, de seful Serviciului Rutier Timis, Petru Rumega, si de seful DIrectiei Edilitare din Primaria Timisoara, Culita Chis.

Sa avem succes si sa fie putini cei care nu respecta legea si ajung sa fie sanctionati, pentru ca scopul nostru este sa asiguram civilizatia in oras, sa asiguram securitatea in oras, sa nu pedepsim pe nimeni. Lumea trebuie sa inteleaga asta si sa respecte legea, sa respecte regulile„, a declarat primarul Nicolae Robu la semnarea protocolului.

Aparatele radar din sistemul de supraveghere a traficului din Timisoara au fost certificate si omologate de o echipa de specialisti de la Bucuresti in urma cu cateva zile.

Sistemele de detectie a trecerii pe rosu se afla in zonele: Calea Sagului – Liviu Rebreanu, str. Bratianu – Revolutiei – Hector, Piata Bratianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalatiunii – Gh. Lazar, str. Simion Barnutiu – Dorobantilor – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Parvan, str. Cetatii – Gh. Lazar, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalatiunii – str. Brediceanu.

Radarele care inregistreaza depasirile de viteza sunt la iesirile din oras, pe Calea Lipovei, in Aradului, Sagului, Buziasului, pe Calea Dorobantilor si la Pasajul Michelangelo.

Cu alte cuvinte, soferii trebuie sa fie atenti pentru ca se vor trezi cu amenzi cand se asteapta mai putin. Vor veni acasa, in plic.

Timisoara inregistreaza astazi si o premiera. Este primul oras din Romania in care soferii vor fi amendati cu ajutorul unui sistem de trafic management.

Acesta a fost implementat printr-un proiect pe bani europeni care a costat aproximativ 10 milioane de euro. Au fost montate sute de semafoare inteligente, 230 de camere video in 134 de intersectii. S-au instalat 7 radare de viteza si 13 de informare, precum si senzori pentru detectia trecerilor pe rosu.

Exit mobile version