Opinia Timisoarei

Au luptat pe terenul campioanei, dar nu a fost deajuns. Timba Timisoara a pierdut la Cluj

Prim-divizionara de bashet masculin, Timba Timisoara, a fost ultima echipa din Banat care a evoluat in 2017. „Ursii”, cu multi accidentati si cu o banca extrem de scurta, au jucat la Cluj cu UBT, campioana la zi. Banatenii s-au ridicat in multe momente la nivelul adversarului, dar trupa ardeleana s-a impus in cele din urma clar si meritat, 97-80 (21-18, 29-22, 23-12, 24-28), intr-o partida din etapa a 13-a, jucata in devans.

Timba a avut momente bune in joc, conducand de cateva ori in sfertul doi, dar experienta ardelenilor a fost decisiva. Clujul s-a distantat in sfertul 3, banatenii nereusind decat sa reduca din diferenta pe final.

Chiar daca au pierdut, doi dintre jucatorii Timisoarei s-au remarcat in mod exceptional. Mario Lazar a marcat 26 de puncte in partida de pe terenul lui U BT Cluj, dupa ce a marcat 10 aruncari de doua puncte din 15 incercate si a transformat toate cele 6 libere de care a beneficiat. Pivotul roman, integralist pentru prima data in acest sezon, a impresionat si la un alt capitol, reusind 17 recuperari.

Dejan Kovacevic a fost celalalt jucator care adus greul in atacul „ursilor”. Sarbul a marcat 26 de puncte pentru Timba la Cluj, fiind la cea mai buna prestatie de la reintoarcerea in galben-negru. Dejan a jucat 27 de minute, a „lovit” 4 trite din 5 incercate, si a mai reusit doua recuperari si 3 pase decisive.

Pentru BC Timba urmeaza trei meciuri acasa la inceputul anului viitor. In 4 ianuarie „ursii” vor gazdui derby-ul timisorean cu BC SCM, la sala Constantin Jude. In 10 vor juca restanta cu BC Mures si in 13 vor primi vizita celor de la SCMU Craiova.

Exit mobile version