Opinia Timisoarei

Au gresit imnul Romaniei! Campioanele europene, echipa feminina de spada, „premiate” cu un alt imn al tarii

Momente penibile pentru echipa feminina de spada a Romaniei, care a fost nevoita sa asculte un alt imn al tarii noastre la Campionatului European de Scrima de la Sheffield: Tricolorul.

Organizatorii CE de scrima de la Sheffield au gresit imnul Romaniei. La auzul Tricolorului, fetele noastre s-au dat jos de pe podium.

Echipa feminina de spada, campioana europeana, a avut parte de o surpriza mai putin placuta dupa castigarea medaliei de aur, la întrecerile continentale de la Sheffield.

La festivitatea de premiere organizatorii englezi le-au pus la difuzoare “Tricolorul”, în loc de “Desteapta-te, romane”. Dupa cum scrie Mihnea Maruta, pe SportVox, fetele noastre au avut „o reactie de onoare si demnitate. S-au uitat nedumerite la Ana Maria Branza, iar ea, ca un adevarat capitan, le-a cerut sa coboare de pe podium.

Dupa terminarea muzicii, toate patru au plecat, si atunci s-a produs un nou moment penibil: rusoaicele (locul 2) si frantuzoaicele (bronz), nici una, nici doua, hop, pe prima treapta, sa se fotografieze”.

Exit mobile version