Opinia Timisoarei

Au fost puse in functiune camerele de supraveghere video cu recunoastere faciala, la Timisoara, pentru prinderea mai rapida a nesimtitilor care arunca gunoaie la margine de strada, dar si a infractorilor

TIMISOARA. Dupa ce in septembrie primarul Nicolae Robu anunta ca municipalitatea a iscalit un contract pentru cumpararea si montarea a 54 de camere de supraveghere video performante, care pot recunoaste fetele celor pe care ii filmeaza, iata ca acestea au fost deja instalate.

CITESTE SI: ‘Avem lift in care intra targa in intregime. S-a produs o revolutie in clinica noastra’. Schimbarea uriasa prin care a trecut unul dintre cele mai aglomerate spitale din Timisoara 

Camerele inteligente au fost asezate in diferite locuri din cartiere de unde preiau imagini ce sunt transmise live la Centrul de Monitorizare al Politiei Locale. Locurile unde au fost amplasate raman secrete, din motive lesne de inteles.

Cu ajutorul lor, municipalitatea spera sa starpeasca mai ales fenomenul care a luat amploare la Timisoara in ultimii ani, de cand mii de nesimtiti isi arunca gunoaiele la margine de strada.

160.000 de lei a platit Primaria pentru aceste camere video de ultima generatie care au inclusiv o functie de detectie faciala. Insa, desi soft-ul camerelor este unul extrem de performant, ele nu vor fi folosite, deocamdata, la capacitatea maxima. Asta pentru ca Politia Locala nu are inca o baza de date care sa contina figurile tuturor oamenilor, drept urmare imaginile cu fetele surprinse de camere nu ar avea cu ce sa fie comparate. Insa, acuratetea filmarilor va oferi fotografia perfecta pentru ca orice individ certat cu legea si bunul simt sa fie identificat cu mare rapiditate de catre agenti prin munca in teren ori in colaborare cu politistii de la IPJ Timis.

18 dintre camerele de filmat sunt deja in functiune, iar pana la sfarsitul saptamanii viitoare, reprezentantii Primariei spera ca toate camerele sa fie perfect functionale.

„Cele 54 de camere video au fost deja montate, urmeaza procesul de punere in functiune a lor. Se va folosi functia de detectie de obiect abandonat, adica camera va filma doar cand vede miscare sau ca se abandoneaza un obiect intr-un perimetrul definit in soft-ul camerei. Speram ca pana saptamana viitoare sa finalizam procesul de punere in functiune a tuturor camerelor, iar apoi sa incepem sa ii amendam pe acest cetateni certati cu bunul simt”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Robert Kristof, city managerul Timisoarei.

Camerele vor functiona doar atunci cand sesizeaza miscare, folosind astfel functia de optimizare de memorie.

Exit mobile version