Opinia Timisoarei

Au fost prinsi cei care au anuntat ca in Liceul Catolic si la Iulius Mall au fost puse bombe

TIMISOARA. Au fost identificati si gasiti cei care, miercuri dimineata, au dat alarma si au anuntat, la cateva ore distanta, ca la Liceul Catolic din Timisoara, dar si la Iulius Mall, au fost plasate bombe.

CITESTE SI: Amenintare cu bomba la Liceul Catolic din Timisoara. Sute de elevi, evacuati 

In primul caz, un elev care nu mai trecuse pe la scoala de doua saptamani, a fost cel care a sunat la 112 si a anuntat ca in cladire este o bomba.

Pe de alta parte, in cazul alertei de la mall, un barbat cu afectiuni psihice este cel care a anuntat politia ca in centrul comercial ar fi o bomba.

În urma verificărilor efectuate, cu privire la cele două alarme false cu bombă, polițiștii i-au depistat și sancționat contravențional pe cei doi apelanți, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

Minorul care a apelat serviciul 112 și a sesizat existența unei bombe la un liceu din municipiul Timișoara a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, iar bărbatul în vârstă de 31 de ani, care a sesizat existența unei bombe la un complex comercial din Timișoara, a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 4.000 de lei„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

CITESTE SI: Amenintare cu bomba si la Iulius Mall, la Timisoara 

Barbatul de 31 de ani urmeaza sa fie dus la Spitalul Vacarescu, pentru ca are probleme psihice.

Va reamintim, in cursul diminetii, o prima alarma cu bomba a fost anuntata la Liceul Gerhardinum din Timisoara. Imediat, cateva sute de elevi au fost evacuati din scoala si au asteptat in curtea unitatii de invatamant pana cand au fost finalizate cercetarile. La scurta vreme, o a doua alarma cu bomba venea de la Iulius Mall. Ambele insa, s-au dovedit a fi alerte false.

Exit mobile version