Opinia Timisoarei

Au fost alesi avocatii pe care administratia Fritz ii angajeaza cu 24.000 de euro sa o apere in instanta in procesele cu functionarii care au dat in judecata primarul si Consiliul Local pentru ca noua organigrama e ilegala. Instanta deja a suspendat-o

TIMISOARA. Nemultumiti de felul in care a fost adoptata noua organigrama a lui Dominic Fritz, 33 de angajati din Primaria Timisoara l-au dat pe edil in judecata, dar si Consiliul Local.

Deja instanta a suspendat noua organigrama, socotind-o ilegala, si, pana la finalizarea procesului, a oprit toate deciziile primarului legate de schimbarile in randul personalului.

CITESTE SI: Organigrama lui Dominic Fritz, declarata ilegala de instanta. Deciziile primarului, deocamdata, suspendate. Oamenii se intorc pe posturi 

Dominic Fritz a convocat intr-o sedinta de indata Consiliu Local ca sa obtina acordul pentru angajarea unei firme de avocatura care sa reprezinte institutiile in fata judecatorilor in procesele cu functionarii care invoca ilegalitati in aplicarea ‘transparentei din primaria de sticla si in implementarea ‘revolutiei bunei guvernari’.

Primaria Timisoara anunta ca au fost depuse doua oferte din partea unor case de avocatura dornice sa asigure apararea in justitie:

In urma analizei ofertelor, comisia de evaluare a ales serviciile mai scumpe, cele ale casei de avocatura Stanila si Asociatii, careia ii va plati 117.810 lei, cu TVA, adica aproximativ 24.000 de euro.
Cabinetul de avocatura apartine decanului Baroului Timis, Sergiu Stanila.

Din comisie au facut parte city-managerul Matei Creiveanu, directorul directiei economice Steliana Stanciu si seful serviciului juridic Alin Macavei Hildan. Presedinte fara drept de vot al comisiei de evaluare a fost viceprimarul Ruben Latcau.

Angajarea aparatorilor, din banii timisorenilor, a fost motivata de Dominic Fritz prin aceea ca nu poate beneficia de o reprezentare echitabila in fata instantei cand chiar functionari de la departamentul juridic sunt vizati de noua organigrama, pentru ca exista relatii personale intre acestia si angajatii afectati de noile schimbari, iar asta ar putea altera impartialitatea si obiectivitatea.

Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis saptamana trecuta, care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Angajatii nemultumiti care impreuna cu sindicatul au formulat o plangere impotriva primarului Dominic Fritz si a Consiliului Local obtin astfel o prima victorie in justitie, insa aceasta nu e definitiva.

Este o sentinta asteptata, ne bucuram foarte mult de aceasta solutie data de instanta care ne este favorabila, confirma ca avem dreptate si, prin urmare, ca efecte, Primaria nu mai poate sa faca niciun demers pe care urma sa-l faca de acum incolo legat de organigrama, fiind suspendata punerea ei in executare. E adevarat ca termenul este de 60 de zile, timp in care noi suntem obligati sa depunem o cerere in contencios privind anularea HCL cu organigrama. Acolo se vor dezbate pe fond acele motive pe care noi le-am invocat si in cererea de suspendare. Atunci se va dezbate punctual lipsa al dezbaterii publice solicitate, lipseste transparenta care trebuia sa aiba loc si cu privire la aceasta hotarare.

Am spus ca trebuie sa inregistram actiunea cu privire la anularea HCL, dupa cele 60 de zile s-ar reveni la hotararea cu organigrama. Noi avem suta la suta interesul sa depunem aceasta cerere. Chiar azi am inregistrat la Tribunalul Timis, pe sectia civila, 3 cereri de chemare in judecata pentru 3 colegi contractuali, prin care solicitam anularea dispozitiilor individuale de concediere. Avem termen de 30 de zile sa le inregistram la instanta, la sectia litigii de munca. Tot astazi, si la functionari, pentru 7 persoane, care ne-au imputernicit cu semnatura sa contestam dispozitiile individuale privind eliberarea din functia publica. Am depus la Registratura Primariei Timisoara o plangere prealabila in reprezentare celor 7 functionari publici.”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro , dupa prima decizie a instantei, Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Angajatilor din Primaria Timisoara.

Cei 33 de angajati care au cerut in justitie anularea organigramei lui Dominic Fritz sunt: Lavinia Bucatea, Mircea Mara, Cristian Hoarca, Cristian Caragiov, Sergiu Chiu, Adrian Bere, Elena Tischer, Iudit Bere, Mihai Valceanu, Oana Munteanu, Mirela Gosa, Alina Belu, Ana Georgiu, Mirela Cipu, Laura Prelucan, Adrian Aldea, Mirela Toc, Alexandru Rogobete, Marius Suciu, Culita Chis, Gabriela Borcsi, Doina Purdea, Vlad Cheta, Vasile Cioca, Paul Nadinov, Andrei Bandrabur, Cristina Prodan, Adrian Colojara, Mioara Astfanoaie, Adela Balajel, Florian Crisovan, Rodica Aurelian, Cosmin Colongin.

Va reamintim, noua organigrama a primariei, prezentanta de Dominic Fritz, care prevede tot atatea posturi cate sunt si acum in cadrul municipalitatii (644), insa din 27 de directii au ramas 17, a intrat in vigoare la inceputul lunii august, dupa ce a fost aprobata in Consiliul Local la jumatatea lunii iunie. Aceasta prevedea desfiintarea a 80 de posturi, majoritatea vacante, si angajarea altor 100 de oameni. De asemenea, primarul a anuntat 9 pozitii de manageri de cartier si un post de gradinar sef, acestea din urma insa nu s-au mai regasit pe lista finala.

Din concediu, primarul Dominic Fritz a anuntat ca va contesta decizia instantei.

Exit mobile version