Opinia Timisoarei

Au facut prapad in randul biciclistilor din Timisoara! Cat de tare i-au ars politistii la buzunare? FOTO!

TIMISOARA. A curs cu amenzi pe numele biciclistilor din Timisoara, dar si din judet, joi dupa-amiaza, cand agentii rutieri au pus la cale o razie.

I-au luat la bani marunti pe cei aflati pe doua roti: biciclisti, mopedisti si motociclisti, intr-o actiune de verificare a modului in care se respecta normele rutiere. Aceasta intrucat, de la inceputul anului, in Timis s-au inregistrat 22 de accidente de circulatie soldate cu ranirea a peste 20 de oameni, in toate fiind implicati biciclisti.

In timpul raziei de joi, politistii au aplicat nu mai putin de 232 de amenzi, 103 dintre ele fiind pentru biciclisti prinsi pe picior gresit. Fie traversau pe zebra in sa, fie nu aveau vehiculele echipate corespunzator sau nu foloseau pistele ori au patruns in locuri in care accesul pe bicicleta e interzis.

Politistii au fost necrutatori, iar amenzile, in unele cazuri, usturatoare.

Biciclistii sanctionati si-au spus mai apoi ofurile pe retelele de socializare. Unul dintre ei sustine ca a primit amenda 585 de lei pentru ca nu avea claxon, un altul aproape 300 de lei pentru ca nu s-a dat jos de pe bicicleta pe trecerea de pietoni.

Potrivit articolului 101 alineatul 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 195/2002, biciclistii care nu respecta normele privind circulatia risca sanctiuni intre 6 si 8 puncte amenda. Punctul amenda este de 97,5 lei.

Exit mobile version