Opinia Timisoarei

Au disparut vaporasele de pe Bega, la Timisoara!

TIMISOARA. Cele 7 vaporase ancorate la Podul Mihai Viteazu si la Solventul, care stateau acolo inca de dinainte de inaugurarea de asta vara, au disparut de pe canal.

CITESTE SI: Vino cu 10 PET-uri turtite si primesti un copacel de tuia, la Timisoara!

Reprezentantii RATT le-au ridicat de pe Bega si le-au dus la iernat.

Cu ajutorul unei macarale, acestea au fost scoase rand pe rand din apa si transportate cu un trailer la depoul Regiei de Transport din Dambovita.

FOTO: Forum RATT

Ambarcatiunile au fost insirate si acoperite cu niste prelate, care sa le protejeze de intemperii, in conditiile in care RATT nu are o hala intr-atat de mare in care sa le poata depozita pe toate.

Cele 7 vaporase oricum nu puteau circula pe canal deocamdata, intrucat nu exista legislatie pentru ca ele sa fie incluse in transportul in comun, pentru care au fost cumparate de catre Primaria Timisoara cu aproape 2 milioane de euro.

CITESTE SI: EXCLUSIV! Tranzactie cu bani falsi intr-un celebru han din Timis! Ce personaj faimos trebuia sa ii primeasca? 

Solutia pentru ca ele sa ajunga sa faca totusi curse regulate pe Bega, asa cum este planul municipalitatii, e aceea ca legea sa fie schimbata pentru ca Primaria Timisoara sa poata deveni administrator doar pe o portiune de canal, pe teritoriul orasului, in conditiile in care acum administrator unic e Administratia Apelor Banat.

A fost avansata si posibilitatea crearii unei noi structuri in care administrarea sa se faca la comun, Apele Banat si Primaria, insa toate acestea nu vor fi posibile mai devreme de primavara anului viitor.

Exit mobile version