Opinia Timisoarei

Au aparut modelele de SUBIECTE pentru Bacalaureat 2015! Cat de grele sunt si ce noutati contin?

Bac-ul de anul viitor incepe in 8 iunie 2015, cu examenul oral la limba romana, potrivit calendarului intocmit de Ministerul Educatiei. Pana la examen insa, in primavara, liceeni vor trece si printr-o simulare a Bacalaureatului.

Ministerul a actualizat site-ul subiecte2015.edu.ro, unde a publicat modelele de subiecte pentru examenele nationale de anul viitor. Elevii de la clasele a XI-a si a XII-a ar urma sa sustina si o simulare nationala, la fel ca anul trecut.

In ceea ce priveste subiectele de la limba romana, proba scrisa unde elevii au cele mai mari probleme in ultimii ani, profesorii spun ca acestea nu ar trebui sa le ridice probleme deosebite elevilor, pentru ca sunt de dificultate medie, chiar daca la primul subiect apar si autori noi, pe care liceenii nu i-au studiat la clasa, dar cerintele sunt aproape identice.

Cat despre ultimul subiect, eseul, modelul pentru Bac 2015 prevede cerinte legate de roman. La Bac 2014 in vara, elevii au primit la ultimul subiect, la ambele sesiuni, poezia, ceea ce a fost o surpriza avand in vedere ca si in 2013, tot poezia a picat la ambele sesiuni.

Citeste mai mult AICI

Exit mobile version