Opinia Timisoarei

Au ajuns primele jocuri in Parcul Copiilor din Timisoara! Vezi cum arata in acest moment si in ce ritm se lucreaza!

TIMISOARA. Primele jucarii venite din Germania pentru Parcul Copiilor au fost montate marti dimineata de cei care se ocupa de reabilitarea acestuia. Potrivit reprezentantilor primariei, lucrarile sunt in grafic.

Primele jocuri dezvolta imaginatia micutilor care se vor zbengui de zor anul viitor in Parcul Copiilor. Mai intai a fost montat un elicopter de lemn, in zona care semnifica Visul Zborului. Nemtii ne-au mai trimis si un joc de fitness trambulina, un joc de balansare numit Podul Tibetan, un joc de balansare – Pod Rumba si un altul Pod Cha Cha, mai multe jocuri de echilibru, unul de catarare – Piramida din funii, o casuta din copac, un turn cu far, o scara din lemn tip Manilla, precum si un carusel pentru copiii cu dizabilitati.

„Dorim sa monitorizam lucrarile aici la parc, sa aratam ca ele sunt in grafic. Au inceput sa se amplaseze deja jocuri, pentru ca instalarea lor se face paralel cu lucrarile de anvergura, scoaterea aleilor vechi. O sa discutam in continuare cu proiectantul felul in care decurg lucrarile. In faza finala o sa apara si un trenulet electric, pe roti. Vom avea o zona de povesti cu calesti, sa aducem niste ponei si niste calesti in miniatura, cu care copiii se vor putea plimba. Este o idee mai eco, nu dorim sa punem trenulet pe sina”, a spus viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza.

Se lucreaza cu spor si la viitoarea cafenea, situata aproape de malul Begai, dar si la aleile pietonale. In plus, fostul amfiteatru va fi transformat intr-o zona in care se vor tine spectacole pentru cei mici.

Aproape de amfiteatru se va amenaja si Padurea Povestilor, unde vor fi create lumi miniaturale inspirate din cinci povesti traditionale. Este vorba despre Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani si Harap Alb de Ion Creanga, dar si Greuceanu si Praslea cel voinic si merele de aur de Petre Ispirescu.

Intre aceste doua zone se va pune la punct Padurea Intunecata, amenajata special pentru copiii de peste 6 ani. Prichindeii care vor porni pe traseul acestei paduri vor putea experimenta diverse jocuri dinamice printre care se numara si saritul pe platforme in forma de floare, cu arcuri, mentinerea echilibrului pe un sistem de barne care traverseaza albia unui lac presarat cu plante acvatice, echilibristica pe un complex divers de barne sau escaladarea unei stanci artificiale.

In Tara Uriasilor vor fi, de asemenea, echipamente de joaca in miniatura, pentru ca micutii sa aiba impresia ca totul in jurul lor este mai mare decat ei.

O alta zona care va fi pe gustul celor mici, spun constructorii, va fi si Marea mirodeniilor, care cuprinde diverse flori colorate, precum si arbori care mai de care mai interesanti.

Lucrarile de constructie sunt finalizate in proportie de aproape 90%, spune primarul Timisoarei.

„S-au transportat 6.400 metri cubi betoane si moloz, s-au adus 1.000 de metri cubi de pamant pentru acoperirea lacului si peste 1.500 de metri cubi de pamant vegetal. O parte din echipamentele de joaca s-au achizitionat deja. Unele din ele s-au montat incepand din 4 octombrie. Cred ca suntem in grafic, constructorii m-au asigurat ca lucrarile se vor termina la timp. Evident ca, daca va fi cazul, si in functie de starea vremii, ele vor continua si la inceputul anului viitor”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Cel mai probabil, Parcul Copiilor va fi inaugurat in primavara anului viitor. Reprezentantii primariei nu au stabilit inca cat vor trebui sa plateasca timisorenii pentru a avea acces in parc sau cat vor trebui sa plateasca pentru a se juca pe anumite echipamente.

Lucrarile sunt executate de Horticultura, Drufec si de Cons Electrica. In total, vor fi investite 2 milioane de euro. Parcul Copiilor „Ion Creanga” a fost amenajat pentru prima data in anul 1858, sub numele de Parcul Franz Iosef.

Exit mobile version