Opinia Timisoarei

Au ajuns cu avionul alte aproape 10.000 de doze de vaccin anti COVID la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Un nou transport de vaccin anti COVID-19 a ajuns miercuri dimineata la Timisoara.

CITESTE SI: Febra, dureri de cap, urticarie. Aproape s-a dublat numarul de reactii usoare dupa vaccinare, de la inceputul campaniei de imunizare anti COVID in Romania. Peste 16.000 de oameni au facut vaccinul 

Cutiile cu vaccin au fost aduse aduse cu o aeronava pe Aeroportul International Traian Vuia de unde au fost preluate si transferate sub paza la depozitul de la Spitalul Militar.

Desi asteptat in jurul orei 12.00, avionul de tip cargo a sosit mai devreme, la 10.30.

Acest transport cuprinde cutii speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, si fiecare contine cate 195 de flacoane. Aceasta inseamna aproape 10.000 de doze de vaccin anti COVID-19.

De la aeroport, vaccinul a fost preluat direct de pe pista si transportat sub escorta politiei si a jandarmeriei la centrul regional de depozitare de la Spitalul Militar Timsoara unde dozele vor fi pastrate intr-un congelator special la -80 de grade Celsius. Capacitatea acestuia este de 97.000 de doze.
De aici, vaccinul va fi trimis spre centrele din cele 4 judete arondate acestuia: Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara.

Acesta este, practic, al treilea transport care vine la Timisoara. Primul fiind adus cu o masina pe 27 decembrie, atunci cand a inceput faza zero a vaccinarii la Spitalul Victor Babes. Al doilea transport a ajuns tot pe calea aerului, in 30 decembrie, si a fost distribuit in unitatile sanitare din cele 4 judete. Peste doua treimi din cele 10.725 de doze din acel transport au fost deja administrate cadrelor medicale. Acestora se adauga inca 500 de persoane vaccinate in etapa zero. Reprezentantii DSP spun ca vaccinarea decurge bine si se asteapta ca in cursul zilei de miercuri sa fie administrata intreaga cantitate de vaccin din transa a doua.

CITESTE SI: E nevoie urgent de sange la Timisoara pentru oameni in stare grava. Apel disperat de la Centrul de Transfuzii 

UPDATE: Au ajuns cu 2000 mai putine doze de vaccin la Timisoara

La Timisoara, trebuiau sa ajunga 11.700 e doze de vaccine, ceea ce inseamna potrivit oficialilor guvernamentali 12 cutii a 195 de flacoane fiecare. Numai ca, in momentul in care s-a facut receptia, la Spitalul Militar, acolo unde este centrul regional de stocare, s-a constat ca sunt doar 10 cutii. Cu alte cuvinte cu aproape 2000 de doze mai putin de vaccin.

Trebuiau sa fie 11.700 adica trei softbox-uri, noi am receptionat doua. Urmeaza sa ne auzim cu reprezentantii Pfizer. Momentan nu ne raspund la telefon sa vedem ce s-a intamplat„, spune  lt. col. Oana Coman, coordonator centru regional de stocare si distributie.

Exit mobile version