Opinia Timisoarei

Au ajuns abia la jumatate lucrarile de reabilitare de la Colegiul Pedagogic din Timisoara, desi trebuiau sa fie demult gata

TIMISOARA. Incepute in urma cu exact un an si jumatate, lucrarile de modernizare si reabilitare a Colegiului Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara au ajuns cu chiu cu vai la jumatate. Iar asta, desi, administratia Fritz impusese un termen de 12 luni pentru finalizarea santierului.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Lucrarile de reabilitare la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva”, o cladire monument istoric, avanseaza, stadiul actual al finalizarii lucrarilor fiind de 50%„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit reprezentantilor Primariei, intarzierile au fost cauzate de firma de proiectare, alta decat constructorul, care nu si-ar fi facut treaba la timp.

Cel mai important avans a fost la spalarea si zugravirea fatadelor.

Pana in prezent, a fost refacut sistemul de hidroizolatie si de colectare a apelor pluviale de pe acoperis, inclusiv inlocuirea tiglei, termoizolarea podului si consolidarea acoperisului. Fatadele au fost zugravite, iar caramida aparenta a fost curatata cu jet de apa, lucrarile fiind aici finalizate in proportie de 80%.

In prezent, se lucreaza la reabilitarea completa a fatadei principale, urmand a fi efectuate si lucrarile de termohidroizolare a acoperisului salii de sport, de inlocuire a tamplariei si a tiglelor fisurate sau sparte”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

ILA VORHABEN este firma care a castigat contractul de peste 1,6 milioane de euro si care avea  la dispozitie 12 luni pentru a realiza toate aceste lucrari.

Cladirea actuala a Liceului Pedagogic a fost ridicata la inceputul secolului trecut. Primaria Timisoarei a pus la dispozitie un teren de 8703 m² pe care, intre anii 1902–1903, s-a zidit actualul edificiu. Construita in stil neogotic englez, victorian, dupa planurile arhitectilor Iacob Klein din Timisoara si Leopold Baumhorn din Budapesta, cladirea a costat 385 000 coroane.

Incepand cu anul scolar 1903-1904, in noua cladire a functionat Scoala Superioara de Fete. In 1916 scoala se reorganizeaza, devenind liceu de fete cu predare in limba maghiara.

Dupa desavarsirea unitatii nationale romanesti si constituirea Romaniei Mari, in aceeasi cladire incepea sa functioneze Liceul romanesc de fete.

Exit mobile version