Opinia Timisoarei

atFabrika – primul restaurant de tip Fresh Market din Romania deschis in vestul tarii

Un concept inedit, singurul de tip fresh-market, din Vestul tarii, s-a deschis astazi in Timisoara. Localul este gandit precum o mica „uzina”, utilata cu tehnologie de ultima generatie, in care se lucreaza la „foc continuu”.

„Aici inventam, cream, producem. Aici Fabrikam ca intr-o uzina. Tot procesul este intern. Vrem sa desfiintam ideea de paste la cutie. Vrem ca omul sa vada cum sunt preparate in masina de facut paste fainoase. Vrem ca painea pe care o mananca sa fie a locului, proaspat scoasa din cuptor, mirosind a paine. Pentru ca mancarea este o emotie. Trebuie gatita si servita corect”, declara Ciprian Tataru si Tudor Marcu, Chefi-bucatarii restaurantului.

 

Ideea din spatele atFabrika este simpla: un atelier de gatit in care accentul se pune pe transparenta si totodata pe prospetimea alimentelor alese din Fresh Market-ul din interiorul localului.

Zona de selectie a alimentelor este impartita in mai multe sectii, printre care cea de fructe si legume, carmangeria, brutaria si vitrina-calda.

In sectorul de fructe si legume se pot prepara sucuri naturale prin presare la rece. Un proces performant prin care sucul este extras astfel incat sa ofere mai multi nutrienti si mai multe fibre decat un suc facut cu un storcator centrifugal.

In sectorul carmangerie specialitatile stau la dispozitia cumparatorilor. Dupa ce clientii si-au ales carnea, aceasta este trimisa spre bucatar si gatita in functie de preferintele fiecaruia.

Gasim aici delicatese precum muschi de vita de Uruguay, delicatese italiene, prosciutto di Parma sau bresaola.

Brutaria se face remarcata prin specialitatile de panificatie create dupa retete proprii si coapte in cuptoare performante.

De asemenea, restaurantul merge si pe ideea de food-to-go, asta pentru ca exista si posibilitatea pregatirii „pe loc” a unui sandwich, ce poate fi ambalat si pus la pachet.

In departamentul „vitrina calda” specialitatile deja pregatite sunt pastrate proaspete pentru cei care doresc sa consume alimente sanatoase, insa nu au prea mult timp la dispozitie sa stea in local.

„Ideea acestui local a venit din dorinta noastra de ‘mancare buna’ si din sinceritatea fata de nevoia de a manca sanatos. Am calatorit mult, am ‘cules’ idei. Toate s-au conturat frumos intr-un concept. Localul este gandit ca un Fresh Market de unde poti sa iti alegi orice. Aici nu avem ospatari, clientii isi aleg singuri produsele, noi le pregatim, iar la final isi ridica singuri comanda. Nu ai stresul chelnerului”, declara proprietarii restaurantului.

Localul este deschis de la ora 8.00 pana la ora 00.00, in incinta Iulius Mall. In functie de momentele zilei, restaurantul se transforma dintr-un spatiu al micului dejun, intr-un spatiu in care se poate servi cina, sau un loc in care oamenii se pot intalni, ca intr-un pub, sa savureze o bere.

Exit mobile version