Opinia Timisoarei

Atentie, soferi! Sute de radare fixe si camere de supraveghere, montate pe drumurile din Romania

Politia Romana urmeaza sa monteze sute de camere video si radare fixe, dupa ce acestea au fost declarate ilegale cu mai bine de 10 ani in urma. Situatia s-a schimbat dupa ce Uniunea Europeana ofera prin Planul National de Redresare si Rezilienta zeci de milioane de euro pentru siguranta in trafic.

CITESTE SI: Pot fi emise sau incarcate din nou cardurile de calatorie pe mijloacele de transport in comun la Timisoara. Anuntul STPT 

Astfel, Politia Romana vrea sa monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe si 1000 de limitatoare de viteza pe drumurile publice. Toate vor costa 35 de milioane de euro, iar banii ar urma sa vina din PNRR. Echipamentele intra in componenta unui sistem electronic pentru monitorizarea circulatiei pe care Ministerul Transporturilor vrea sa il implementeze, scrie digi24.ro.

Legislatia trebuie adoptata pana in decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” sa devina operational in cel mult doi ani. Radarele fixe vor semnala comportamentul indisciplinat al soferilor, daca depasesc limita legala de viteza sau daca trec pe culoare rosie a semafoarelor. Numerele de inmatriculare ale autovehiculelor vor putea fi citite, iar toti cei care se vor abate de la lege vor fi automat amendati.

Exit mobile version