Opinia Timisoarei

Atentie, soferi! S-a DESCHIS traficul pe toata Autostrada Timisoara – Lugoj! Mergem pe A1, neintrerupt, de la Nadlac pana la Lugoj!

TIMISOARA. Verde pentru soferi si pe ultimul lot al autostrazii Timisoara – Lugoj! A fost deschis traficul pe toata lungimea soselei de mare viteza, odata cu finalizarea tronsonului Izvin – Sanovita. In acest moment, Lugojul e legat de vestul Europei prin autostrada, astfel ca romanii vin in ajun de sarbatori acasa ajung mai repede la familiile lor.

Primele masini au putut intra si pe lotul 2 de autostrada de la ora 19.00 a zilei de miercuri.

Soferii aflasera ca s-a deschis soseaua si au ales sa o incerce in aceasta seara, astfel ca, inca inainte ca muncitorii sa indeparteze indicatoarele de interzis, se formase coada la urcarea pe autostrada.

Circulatia a pornit fara probleme, sustin reprezentantii CNADNR.

In acest rastimp, pe drumul national Timisoara – Lugoj e aglomeratie mare. Se circula cu viteza redusa si e coloana de masini aproape pe toata lungimea soselei.

Inca dinainte de 1 decembrie constructorul lotului 2 al Autostrazii Timisoara-Lugoj a turnat ultimul strat de asfalt.

In 10 decembrie, ministrul Transporturilor Dan Costescu facea o vizita pe noul tronson de autostrada care, iata, se da in folosinta cu 7 luni mai devreme decat era prevazut in proiect.

La acel moment, mai erau de facut marcaje pe 30 de km, iar deschiderea traficului era legata de conditiile meteo care ar fi permis muncitorilor sa ispraveasca trasarea. Daca vremea era uscata, aveau nevoie de cel mult 10 zile ca sa incheie operatiunea.

CITESTE SI: Vizita fulger a ministrului Transporturilor pe Autostrada Timisoara – Lugoj Lot 2, pregatita de inaugurare

Construirea lotului 2 al Autostrazii Timisoara – Lugoj, realizata de Asocierea TIRRENA SCAVI S.P.A., a inceput in ianuarie 2014 si avea drept termen de finalizare iulie 2016. Cei 25 de kilometri au fost insa finalizati deja, iar pentru finele lui decembrie era programata receptia lucrarii.

Acest tronson face parte din Autostrada Timisoara – Lugoj, care are o lungime totala de 35 km, primul tronson fiind dat in folosinta in 2012.

Lotul 2 Izvin – Sanovita are 9 poduri, 12 pasaje, un nod rutier la Topolovatu Mare, 2 spatii de servicii, 2 parcari de scurta durata.

Costul lucrarilor la tronsonul 2 al Autostrazii Timisoara – Lugoj a fost de  423.356.307,32 lei (fara TVA), din care 85% din Fondul de Coeziune (POS-T), iar 15% de la bugetul de stat.

Perioada de garantie oferita de constructorul italian este de 4 ani.

Exit mobile version